Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στις 13:00

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Στις 13:00 στα Προπύλαια δίνουν ραντεβού, για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι δύο Ομοσπονδίες καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για «αυταρχισμό», «αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων», «απόσταση από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αλλά και «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση, με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» κατά το νέο άνοιγμα των σχολείων.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Η 10η Φεβρουαρίου πρέπει να βρει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ξανά στους δρόμους», επισημαίνει από την πλευρά της η ΔΟΕ και προσθέτει: «Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ρυθμίσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εγκληματική οργάνωση πίσω από εκρήξεις και εκβιασμούς σε καταστήματα

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: Σοκ με τη διακίνηση ναρκωτικών σε ανήλικους – Συνελήφθησαν 3 νεαροί (vid)

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρι κοντά στο Μετρό

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment