PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χαϊδάρι για τον ΟΚΑΝΑ


Ανοικτό κάλεσμα του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας καλεί τους συμπολίτες του, σε πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη δημιουργία ΟΚΑΝΑ στο Χαϊδάρι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαραβέλιας υπογραμμίζει τα εξής:

“Την Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 8.30 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Φαβιέρου και Αγίας Τριάδας υψώνουμε την φωνή μας στην πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για την μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στο Χαϊδάρι, σε χώρο του Αττικού Νοσοκομείου.

Η ήδη επιβαρυμένη πόλη μας έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία αλλά δεν αντέχει το πρόσθετο βάρος της φιλοξενίας της κύριας μονάδας του ΟΚΑΝΑ δίπλα σε πέντε σχολεία, στην Ιατρική Σχολή, το Νοσοκομείο και το αφύλακτο δάσος.

Ήδη φιλοξενούμε τρία Ψυχιατρικά Ιδρύματα και πέντε μονάδες απεξάρτησης και υποστήριξης. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαΐου 2011, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι κοινωνικοί φορείς, με πρωτοπόρους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και η Εκκλησία, αντέδρασαν στα σχέδια μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ στην πόλη μας.

Τη συμπαράσταση τους εξέφρασαν ακόμη οι Δήμοι Περιστερίου και Αγίας Βαρβάρας.

Η Δημοτική Αρχή στις 19 Μαΐου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης χωρίς ακόμη να έχει λάβει απάντηση, κινητοποίησε τους βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Αθήνας και του Περιφερειακούς Συμβούλους.

Καλεί δε σε εγρήγορση και συστράτευση όλους τους δημότες, κάθε ηλικίας και φύλου, όποια παράταξη κι αν υποστηρίζουν και τους ζητεί να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτης 1η Ιουνίου.

Θα υπάρξει ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή και συντονισμός για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Χαιδαριώτες, η τύχη των παιδιών μας βρίσκεται στα χέρια μας”!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment