PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παναττική στάση εργασίας αύριο της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Στάση εργασίας αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου, στο δημόσιο τομέα, καθώς η ΑΔΕΔΥ κήρυξε Παναττική στάση εργασίας.

Κινητοποίηση, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν με ανακοίνωσή τους και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με αιτήματα την άμεση χορήγηση των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού, καμιά περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου στους Ο.Τ.Α., ενώνουν τη φωνή τους με αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στις 12:30, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η κινητοποίηση γίνεται με τα εξής αιτήματα:

• Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού από 1 Ιανουαρίου 2013 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.

• Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, μισός μισθός το Πάσχα, μισός μισθός επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.

• Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες. Καμιά παράταση της εκκρεμότητας για την μετεκλογική περίοδο.

• Κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.

• Την άμεση κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 204 του Ν.4555/2018 με τις οποίες οι αιρετοί απαλλάσσονται κάθε ευθύνης των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και την έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την δημιουργία, ρύθμιση και εφαρμογή ενός νέου, σύγχρονου και ουσιαστικά λειτουργικού και αποδοτικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

• Την επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

• Την πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε Πειθαρχική ή Ποινική ευθύνη σχετική με την Οικονομική Διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται Βαριά Αμέλεια ή Δόλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment