PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Παίζεις Football Manager; Παίρνεις Ατρόμητο; Οι λόγοι που μπορείς να πετύχεις


Το Football Manager αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι για πολλούς. Για τους πιστούς φίλους του παιχνιδιού, υπάρχει μια κοσμοθεωρία πίσω από αυτό, όπως φυσικά επιβεβαιώνουν και οι δημιουργοί του παιχνιδιού, διά στόματος του Μάιλς Τζέικομπσον.

Σε ό,τι αφορά τη μηχανή του παιχνιδιού στα ελληνικά δεδομένα, η δική του πραγματικότητα δεν απέχει από αυτή που ζούμε, αφού οι ομάδες που ξεχωρίζουν είναι συγκεκριμένες, ενώ σε πολλές αποδίδονται και τα γνωρίσματα που πράγματι τους χαρακτηρίζουν.

Στην περίπτωση του Ατρόμητου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι Ακαδημίες και οι παίκτες που βγαίνουν από εκεί αποτελούν αν όχι την κορυφαία, σίγουρα από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Παίκτες όπως ο Δημήτρης Λημνιός, Αλέξανδρος Κατράνης, Σπύρος Νάτσος είναι τα λεγόμενα «wondekids» σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ και στη συνέχεια, οι «random» παίκτες που βγαίνουν τις επόμενες σεζόν από την Ακαδημία βρίσκονται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, λόγω ακριβώς της παράδοσης που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι αποδέχονται οι δημιουργοί του παιχνιδιού.

Κοινός παρανομαστής στον Ατρόμητο όλα αυτά τα χρόνια που το Football Manager έχει πάει σε άλλο επίπεδο τον ρεαλισμό, πλην του διοικητικού κομματιού, είναι η παρουσία του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών (και πολλών άλλων που έχουν να κάνουν με το σκάουτινγκ και γενικότερες τις μικρότερες ηλικίας), Τόλη Αποστόλου.

Ο παλαίμαχος μπακ του Ατρόμητου που έχει υπηρετήσει την ομάδα από κάθε πιθανό πόστο του αγωνιστικού τμήματος, αποτελεί –σύμφωνα με τα νούμερα του παιχνιδιού- όχι μόνο από τα κορυφαία μέλη της ομάδας, αλλά ένα από τα καλύτερα γενικότερα στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ο Τόλης Αποστόλη διαθέτει (με άριστα το 20) 17 στο να κρίνει την τωρινή ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή και 18 στο να κρίνει τη μελλοντική. Για να καταλάβει κανείς, το μέγεθος της βαθμολογίας, ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν που είχε περίπου τον ίδιο ρόλο στην Μπαρτσελόνα και τώρα στη Μάντσεστερ Σίτι είχε στις ίδιες κατηγορίες, 18 και 17 αντίστοιχα.

22222

 

111111

Είναι δεδομένο ότι σε ελληνικό επίπεδο αποτελεί τον κορυφαίο στο είδος του και ενδεχομένως να βρίσκεται και μέσα στη 10 παγκοσμίως.

Προσωπικά, για τον Τόλη Αποστόλου που το όνομά του είναι ταυτισμένο με τον Ατρόμητο, αποτελεί μια τρομερή ατομική διάκριση, αφού τα στατιστικά στο Football Manager μπαίνουν κατόπιν μελέτης. Βέβαια, μαζί με αυτό είναι πράγματι ωραίο στο μάτι να βλέπεις τον Ατρόμητο (ακόμα κι όταν πρόκειται σε τελική ανάλυση για ένα παιχνίδι) δίπλα σε κορυφαίες ομάδες που εκπροσωπούνται από ανάλογης «ταχύτητας» μέλη τεχνικού τιμ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment