PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Παιδεία και Κοινωνική Πολιτική στο Δήμο Πετρούπολης


Πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή του Θωμά Κοτσαμπά

Στο μικρό χρονικό διάστημα που η νέα Δημοτική Αρχή Πετρούπολης του Θωμά Κοτσαμπά έχει αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου, πρώτη της προτεραιότητα είναι η Παιδεία και οι τομείς της Κοινωνικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει γίνει ήδη καταγραφή όλων των προβλημάτων των σχολικών μονάδων της πόλης, σε συνάντηση που είχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Φιλίππου, με τους Διευθυντές των σχολείων.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ιδιαίτερα θετικό, αφού και οι δυο πλευρές επέδειξαν διάθεση για καλή συνεργασία, δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και των μεγάλων περικοπών που γίνονται στους διατιθέμενους για την Παιδεία πόρους.

Ήδη γίνονται μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις στα σχολεία, στο όριο των δυνατοτήτων και μέχρι τη ψήφιση του δημοτικού προϋπολογισμού.

Συναντήσεις με το προσωπικό και επισκέψεις στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, έδειξαν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε αυτούς και κατέγραψαν τις περαιτέρω ανάγκες τους.

Ιδιαίτερη στήριξη θα δοθεί από τη νέα Διοίκηση του Δήμου στο σπουδαίο έργο που γίνεται από το προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπευτές) όπως επίσης και στο σημαντικό πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», το οποίο αντιμετωπίζει πανελλαδικά σημαντικά προβλήματα λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, αλλά κ λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού που το στηρίζει.

Επίσης, στα τέσσερα ΚΑΠΗ της πόλης είτε έχει γίνει, είτε θα γίνει στο άμεσο διάστημα η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με σκοπό τη γνωριμία της Διοίκησης με τα μέλη των ΚΑΠΗ, παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, καθώς και Δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης αλλά και της Αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment