PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Το νέο υπερταμείο δεν έχει σκοπό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας


Το νέο υπερταμείο δεν είναι ένα Ταμείο που έχει σαν σκοπό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, υπάρχουν και δικλίδες, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Βήμα FM, o πολιτικός προϊστάμενος αυτού του ταμείου θα είναι ο εκάστοτε Υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος θα εγκρίνει το στρατηγικό σχέδιο.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο ορίζοντας αυτού του Ταμείου δεν ταυτίζεται με τον ορίζοντα αποπληρωμής και εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους: «Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, που δεν είναι σε πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας, όπως η Γαλλία με θετικά αποτελέσματα. Αυτό το μοντέλο έχουμε υιοθετήσει στην πρόταση για τη διαμόρφωση του Ταμείου. Συνεπώς, δεν πρόκειται για Ταμείο που έχει σαν σκοπό την ιδιωτικοποίηση».

Σημείωσε βέβαια ότι ένας από τους λεγόμενους τέσσερις πυλώνες αυτού του Ταμείου είναι και το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται μέσα από έναν κατάλογο που δεν είναι οριστικός αφού κάποια από τα στοιχεία που διαχειρίζεται μπορεί να αφαιρεθούν.

Πρόσθεσε ότι εάν εξασφαλιστούν τα 6,2 δισ. ευρώ από τις πλέον γνωστές εννέα συν δύο ιδιωτικοποιήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουν άλλες. Οι υπόλοιποι πυλώνες έχουν διαφορετικό προσανατολισμό και στόχευση, σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment