PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Η Ν.Δ. κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την κυβέρνηση


Επικρίσεις κατά των δανειστών και της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση τους στη διαπραγμάτευση διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Η εμμονή από την πλευρά των θεσμών με τρόπο απόλυτο σε κάποια αιτήματα σχετίζεται με δική τους ιδεολογική εμμονή και δεν σχετίζεται με τις ανάγκες της Ελλάδας» δήλωσε, ενώ κάλεσε τους δανειστές «να μη βάζουν τρικλοποδιές όχι μόνο σε εμάς αλλά σε κάθε κυβέρνηση».

Ο ΥΠΕΣ απέφυγε να εκφράσει εκτίμηση για το αν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας πως «σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν μπορούμε να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα».

Κατηγόρησε στη συνέχεια τη Ν.Δ. ότι «με έναν λυσσαλέο τρόπο κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την κυβέρνηση, αδιαφορώντας αν βάζει πλάτη σε εκείνους που θέλουν σκληρά και επώδυνα μέτρα σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών». «Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε τα μέτρα που έφερνε η Ν.Δ. στη Βουλή και πίεζε για να μην περάσουν σκληρά μέτρα, η ΝΔ όμως μας πιέζει να ψηφίσουμε πολύ σκληρά μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο υπουργός απάντησε: «Ξεκινήσαμε με εκτιμήσεις ότι το 2016 θα είχαμε ύφεση, αυτό ανετράπη κάποια στιγμή, τώρα καταγράφεται ύφεση (…) κρατάω τις εκτιμήσεις για το 2018 και 2019 εάν μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας».

Στρατηγικό δίλημμα για την Ευρώπη

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μέρκελ – Ολάντ για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων είπε ότι πρόκειται για αρνητικό βήμα, το οποίο αδυνατίζει τα επιχειρήματα της ενοποίησης και τόνισε ότι πλέον η Ευρώπη αντιμετωπίζει στρατηγικό δίλημμα για το πώς θα προχωρήσει, δηλαδή εάν θα ακολουθήσει τις αξίες στη βάση των οποίων δημιουργήθηκε ή θα επιλέξει να οδηγηθεί σε πολιτικές που θα δημιουργήσουν μεγάλες ανισότητες.

Σχετικά με τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», υπογράμμισε ότι βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό να επικοινωνήσει απευθείας με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ώστε να συζητηθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα πριν γίνει η όποια αλλαγή.

Ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε στην ανάγκη καθιέρωσης της απλής αναλογικής – κυρίως στην αυτοδιοίκηση – καθώς, όπως είπε, είναι τέτοια τα θέματα που χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment