PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Εντός Μαΐου η ρύθμιση για τους συμβασιούχους


Ρύθμιση για την εργασιακή εξασφάλιση έως 30.000 χιλιάδων συμβασιούχων εντός του Μαϊου προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στη aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε, αυτό θα γίνει μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ. «Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την κ. Γεροβασίλη, η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για το θέμα των συμβασιούχων και νομίζω ότι μέσα στον Μάιο θα μπορέσουμε να μορφοποιήσουμε αυτή την πρόταση» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως υπάρχουν χιλιάδες συμβασιούχων που δουλεύουν εδώ και χρόνια κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και έκανε λόγο για μια υποχρέωση της πολιτείας να απαντήσει σε αυτή την ελληνική εκδοχή εργαζομένων.

«Έχω συναντήσει σε περιοδείες εργαζομένους που δουλεύουν 14 χρόνια σε συγκεκριμένα προγράμματα, στο “Βοήθεια στο Σπίτι” με ανανεούμενες συμβάσεις. Ή άλλους που μπορεί να δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς κλπ. Και ρωτώ; Είναι αυτός ο εργαζόμενος συμβασιούχος; Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να το αποκαταστήσουμε ως εργασιακή σχέση» πρόσθεσε.

«Μιλάμε για ανθρώπους που εργάζονται πολύ πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, αυτό που χρειάζεται είναι ένα στρογγυλό τραπέζι των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε αυτή τη Βουλή για να απαντήσουμε σε αυτή την παθογένεια της ελληνικής δημόσια διοίκησης. Επισήμανε ακόμη πως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ανθρώπους που έχουν αρχίσει να εργάζονται πολύ πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας. «Στη βάση αυτή λοιπόν, είναι ανόητη η επιχειρηματολογία της Ν.Δ. ότι πάμε να αποκαταστήσουμε τα δικά μας παιδιά» συμπλήρωσε.

Τα κριτήρια για την αποκατάσταση των συμβασιούχων

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια τα οποία θα προβλέπει η κυβερνητική πρόταση για την αποκατάσταση των συμβασιούχων, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει πως τα δύο βασικά θα είναι χρόνος απασχόλησης και ο χαρακτήρας της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών. Λέει όμως ότι είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφέρει πως το ΑΣΕΠ θα έρθει να πιστοποιήσει τη διαδικασία, ενώ η κυβέρνηση θα δώσει ένα πλαίσιο αρχών και κριτηρίων.

«Αναγκαία η πολιτική συνεννόηση»

Σύμφωνα με τον υπουργό, η δυσκολία δεν είναι στην χαρτογράφηση, όσο στην αναγκαία πολιτική συνεννόηση. «Η επιδίωξη μας είναι να γίνει, με μια πραγματικά μεγάλη συναίνεση έτσι ώστε να βγάλουμε έξω από την πολιτική αντιπαράθεση αυτούς τους ανθρώπους, για τους οποίους πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για την εργασία τους. Δεν μπορούν να είναι σε ένα διαρκές καθεστώς ομηρίας» συμπληρώνει.

Τονίζει ακόμη ότι με την αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης των συμβασιούχων αυτών δεν θα υπάρξει αύξηση των εργαζομένων στο Δημόσιο. «Είναι πολύ βασικό αυτό, γιατί γίνεται και μια πολιτική σπέκουλα από την αντιπολίτευση πάνω στο θέμα» σημειώνει και προσθέτει πως «αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται, άρα δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις, αλλά για υφιστάμενους εργαζόμενους των οποίων πρέπει να αποκαταστήσουμε, την πραγματική εργασιακή σχέση».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment