PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Αν αφήσουμε όπως είναι τα πράγματα, μπορεί να ξανασυμβούν τα ίδια


«Πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να κοιτάξουμε να κερδίσουμε χρόνο, ώστε η αποκατάσταση, η ανακούφιση, όσο μπορεί να γίνει αυτή, να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά το πέρας της σύσκεψης στο δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες που διαθέτει το υπουργείο ώστε να βοηθήσει τον δήμο, καθώς και για τις χρηματοδοτήσεις, την εξασφάλιση επιπρόσθετου προσωπικού και τη διασφάλιση διαρκούς επικοινωνίας ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα κάθε ζήτημα.

«Ήδη μια πρώτη οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε χθες» είπε ο κ. Σκουρλέτης. «Συζητήσαμε το θέμα της ενίσχυσης σε έκτακτο προσωπικό, καθώς είναι πολλές αυτή τη στιγμή οι δουλειές που πρέπει να γίνουν και στο επίπεδο των καταγραφών, και στο επίπεδο οργάνωσης. Συγκεκριμένα μέτρα συμπεριλαμβάνονται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία ισχύει από σήμερα. Ενημερώσαμε τον δήμαρχο και συμφωνήσαμε και τους τρόπους της καθημερινής επικοινωνίας μας. Θα είμαστε παρόντες κάνοντας ό,τι μπορούμε κι εμείς από μεριάς μας καλύτερο» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, με χθεσινή τροπολογία δόθηκε η δυνατότητα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, να υπάρξει άμεση απόσπαση προσωπικού από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, στις ειδικότητες που έχει ανάγκη ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και τα έξοδα της μισθοδοσίας να αναλαμβάνει ο φορέας προέλευσης. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα για έκτακτο προσωπικό από δύο έως οκτώ μήνες. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος θα καθορίσει τις ανάγκες του και ποιες ειδικότητες χρειάζεται. Οι δαπάνες αυτής της μισθοδοσίας προβλέπονται στα έκτακτα ποσά που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο.

Ερωτηθείς για το εάν υπήρξε κι εφαρμόστηκε σχέδιο εκκένωσης, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε ότι «υπάρχουν πράγματα τα οποία θα έπρεπε και γίνονται κάθε χρόνο, που αφορούν την πυρασφάλεια. Σε άλλες περιπτώσεις γίνονται καλύτερα, σε άλλες γίνονται πλημμελώς. Αυτό το ξέρουν αυτοί που τα εφαρμόζουν. Σήμερα χρειάζεται να υπάρξει συνολικός ανασχεδιασμός της πόλης. Δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι αν πούμε ότι σε έναν χρόνο από τώρα τα πράγματα θα είναι ακριβώς όπως ήταν πριν, διότι με όλες αυτές τις παθογένειες που έχουν αποτυπωθεί στον τρόπο που κτίστηκε κι αναπτύχθηκε η περιοχή στο Μάτι, εδώ δίπλα στα όρια του δήμου Ραφήνας, θα είναι -εάν αφήσουμε έτσι όπως είναι τα πράγματα- σαν να υπογράφουμε ένα ανοιχτό συμβόλαιο ότι κάποια στιγμή μπορεί να ξανασυμβούν τα ίδια. Άρα, χρειάζεται να υπάρχει μια αποφασιστικότητα, να υπάρξουν κοινόχρηστοι χώροι, να ανοίξουν δρόμοι, να ανοίξει η πρόσβαση προς τις παραλίες. Αυτό προϋποθέτει και πολιτική βούληση, αλλά και σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη μόνο της κυβέρνησης. Μπορεί να είναι κυρίως της κυβέρνησης, αλλά χρειάζεται κι ένα κοινωνικό μέτωπο από την Αυτοδιοίκηση, από τοπικές δυνάμεις, για να μπορέσουμε αυτές τις διαχρονικές παθογένειες που τις βλέπουμε όχι μόνο σ’ αυτή την περιοχή, αλλά σε πάρα πολλά σημεία της χώρας, να τις πατάξουμε και να μπορέσουμε να βάλουμε νέες βάσεις» υπογράμμισε ο υπουργός.

Όπως συμπλήρωσε, σε διαδικασία ανάρτησης είναι οι δασικοί χάρτες, «όπου εκεί θα πρέπει να δούμε τις περιοχές υπό ένταξη, οικιστικές πυκνώσεις, ζητήματα τα οποία άνοιξε αυτή η κυβέρνηση μετά από χρόνια. Το κτηματολόγιο έχει επιταχυνθεί. Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής κατεύθυνση και αποφασιστικότητα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment