PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Αδιαπραγμάτευτη η απλή αναλογική


Ανοιχτός «σε δημιουργικές και γόνιμες προτάσεις» για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι» έως την κατάθεσή του στη Βουλή, που προσδιορίζεται για την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΔΣ και επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο υπουργός ανέφερε ότι στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν θα περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για ένταξη του πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί σε ΟΤΑ της περιφέρειας.

Σημείωσε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις που κατέθεσε η ΚΕΔΕ, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το θέμα της απλής αναλογικής είναι αδιαπραγμάτευτο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης, καθώς, όπως είπε, «διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές (στο νομοσχέδιο) από αυτές που έχει αρχικώς καταθέσει το υπουργείο». «Το νομοσχέδιο δημιουργεί έναν υπερσυγκεντρωτισμό, ο οποίος θα προκαλέσει την καταστροφή των αυτοδιοικήσεων» πρόσθεσε.

Την υποβολή παρατηρήσεων και προτάσεων επί του νομοσχεδίου αναμένει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), σε συνάντηση που έχει οριστεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment