PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Κοινωνική θύελλα εάν περικοπούν οι συντάξεις


«Μαζικό κοινωνικό έγκλημα που θα ισοδυναμεί με το τράβηγμα του σωλήνα αναπνοής της ελληνικής κοινωνίας» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την περικοπή των συντάξεων, στην οποία, όπως αναφέρει «ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα».

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να περικόψει περαιτέρω ούτε ένα ευρώ από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι ακόμη και αυτές οι «συντάξεις φτώχειας και πείνας που έχουν απομείνει» αποτελούν «το τελευταίο καταφύγιο επιβίωσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και τα λαϊκά νοικοκυριά».

Σημειώνει μάλιστα πως «αν η κυβέρνηση επιχειρήσει με νέες περικοπές συντάξεων να προκαλέσει στη χώρα, για πρώτη φορά, ένα είδος κοινωνικής ‘γενοκτονίας’ σε ειρηνική περίοδο, τότε πιθανότατα θα τεθεί αντιμέτωπη όχι απλά με τη λαϊκή οργή αλλά με μια πραγματική κοινωνική θύελλα και κοινωνική εξέγερση, που θα είναι και η αρχή του γρήγορου τέλους για την ίδια και τα μνημόνια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment