PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άβουλη στο προσφυγικό


Τους επιβατικούς σταθμούς του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αλλά και την Πέτρινη Αποθήκη, όπου φιλοξενούνται, προσωρινά πρόσφυγες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματός του.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, ενώ έκανε λόγο για παντελή απουσία του κράτους. «Οι πρόσφυγες ζουν σε μία κατάσταση κτηνωδίας, ακόμα και ζώα να ήταν τα μικρά παιδιά δεν θα στοιβάζονταν εδώ ως να είναι ποντίκια. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία εξυπηρέτηση από το κράτος, το κράτος απουσιάζει παντελώς. Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει και να δείχνει παραστατικά την ύπαρξη του ελληνικού κράτους και είναι ντροπή αυτό», είπε, προσθέτοντας πως «ό,τι γίνεται οφείλεται στην αλληλεγγύη που επιδεικνύουν εθελοντές».

Υποστήριξε ακομη ότι η κυβέρνηση «πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της και να αναλάβει πρωτοβουλίες» για να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των προσφύγων με ανοιχτά τα σύνορα. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνεται άβουλη, μοιραία άπρακτη και εθελόδουλη από μία κυβέρνηση υπηρετική, να γίνεται σάντουιτς και να μπαίνει σε κλοιό ανάμεσα στο βρώμικο κατεστημένο της Ε.Ε. και τον τυχοδιωκτισμό και την προκλητικότητα της Τουρκίας. Πρέπει να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να ανοίξουν σύνορα και η Ελλάδα να βάλει βέτο σε όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε. στον βαθμό που δεν ανοίγουν τα σύνορα και δεν τηρούνται αποφάσεις που λένε ότι πρέπει να είναι ανοιχτά τα σύνορα» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment