PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Novartis


Βέβαιος ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Novartis εμφανίζεται ο τέως υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ σχολιάζοντας τη θέση της Ν.Δ. ότι ένα παραδικαστικό κύκλωμα ελέγχει το Μαξίμου, υποστήριξε ότι «αν μιλάει η Ν.Δ. για παραδικαστικό κύκλωμα πλέον έχουμε φτάσει να λέμε άρρητα ρήματα. Ποιος ήταν εμπλεκόμενος διαχρονικά σε τέτοια παραδικαστικά κυκλώματα; Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου».

Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζεται μια υπόθεση που χρειαζόταν από όλους να προσεγγιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα, με έναν τρόπο εντελώς στενά κομματικό και υποκριτικό», υπενθυμίζοντας ότι την έρευνα για τη Novartis δεν την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει ξεκινήσει στην Αμερική.

«Υπήρχαν τέτοιες καταγγελίες για αθέμιτες συμπεριφορές εταιρειών, όπως είναι η συγκεκριμένη εταιρεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Η έρευνα αυτή ήρθε εδώ έπειτα από τα πορίσματα στα οποία είχε προβεί το FBI και διάφορες υπηρεσίες αμερικανικές» προσέθεσε.

Για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Ευ. Βενιζέλου, με τις οποίες υποστήριξε ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την υπόθεση Novartis συνιστούν επίθεση κατά του πολιτεύματος, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «Οι βερμπαλισμοί του κ. Βενιζέλου είναι γνωστοί. Ο κ. Βενιζέλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατέχει τη μοναδική αλήθεια, κανένας άλλος».

Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι «οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες γιατί δεν φτάσαμε σε ένα επίπεδο καλών πρακτικών που να περιορίζουν αυτά τα φαινόμενα. Σαράντα δισ. έχουν πάρει οι πολυεθνικές από την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια και κανένας δεν τους υποχρέωσε τουλάχιστον να παράξουν το φάρμακο που καταναλώνουν στην Ελλάδα, γιατί υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αυτά πρέπει να μπουν στο τραπέζι. Από εκεί και πέρα ας κρίνει η ελληνική κοινωνία τις πράξεις όλων αυτών και τις παραλείψεις».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές του Μαΐου, σημείωσε ότι η Ευρώπη θυμίζει μέρες μεσοπολέμου, χαρακτηρίζοντάς την υπνοβάτη που πάει προς τον γκρεμό, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένα νέο αφήγημα πολιτικό και κοινωνικό που να πείσει κυρίως ότι υπάρχει άλλος δρόμος. «Η λιτότητα ήταν η πηγή των μεγάλων ανισοτήτων και των μεγάλων αποκλίσεων και μεταξύ των κρατών, και μεταξύ των λαών, και μεταξύ των ανθρώπων», είπε ο κ. Κουρουμπλής

Για την έκθεση του ΔΝΤ, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως «η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν καταστροφική, διότι απεδείχθη ότι ήταν άνθρωποι εκτός τόπου και χρόνου. Η ελληνική οικονομία, μήνα με τον μήνα, βρίσκεται σε καλύτερη φάση. Αυτό που κάνει η Ελλάδα σήμερα είναι ένα μοντέλο που πρέπει να γίνει στην Ευρώπη για να αισθανθεί ο πολίτης ότι γίνεται μια δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί στα βράχια».

Όσον αφορά το προσκλητήριο στην Κεντροαριστερά, αναφέρθηκε στο κράτος της Δεξιάς από το ’32 μέχρι το ’81 συμπληρώνοντας: Είναι δυνατόν σήμερα μπροστά σε αυτές τις ανάγκες που έχει ο πολίτης, να εμμένουν κάποιοι ότι θα πρέπει να ηττηθεί ο Τσίπρας και να έρθει ποιος; Μόνο συμφορές θα φέρει η οικογενειοκρατία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment