PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Εύκολες λύσεις οι παραιτήσεις«Οι παραιτήσεις είναι οι εύκολες λύσεις, με την κυβέρνηση να τα φορτώνει σε έναν άνθρωπο, την αντιπολίτευση να πετυχαίνει μια νίκη και να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Είναι αυτό λύση; εγώ θεωρώ ότι για τον κόσμο, για την κοινωνία που πονάει, αυτό δεν είναι λύση» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατά τον υπουργό, αυτό που χρειάζεται είναι η επικαιροποίηση στα σχέδια της χώρας. «Το ζήτημα είναι το εξής: Θα κλείσουμε για άλλη μια φορά μια ιστορία και θα την αφήσουμε γιατί δεν θέλουμε να είναι ανοιχτή για πολλούς και διαφόρους λόγους ή θα ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση;» διερωτήθηκε.

«Χρειάζεται διάλογος και μάλιστα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ώστε να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας» σημείωσε ο υπουργός. «Είναι χρήσιμο για τον τόπο και για το πολιτικό σύστημα να υπάρχει. Το θέμα λοιπόν είναι να υπάρξει η επικοινωνία, η συνεργασία. Προσωπικά, οι τοποθετήσεις μου πάνω σε τέτοια ζητήματα είχαν ανέκαθεν αυτή τη λογική. Όταν έγινε το τελευταίο δημοψήφισμα και είδα τη νύχτα τον Πρωθυπουργό, του είπα “η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μια μέρα συνεννόησης για τα πολιτικά κόμματα”. Πρέπει σ’ αυτά τα θέματα να έχουμε συνεννόηση και νομίζω ότι αυτή η κίνηση, γιατί εγώ δεν θέλω να είμαι μικρόψυχος, που έκανε ο κύριος Μητσοτάκης, ήταν καλή. Εγώ νομίζω θα είναι προς όφελος και του τόπου και του πολιτικού συστήματος. Το να αρχίσουμε όλοι τα ίδια, την κοκορομαχία, ένα αποτέλεσμα έχει: Δεν πείθουμε τον κόσμο. Το θέμα είναι να συζητήσουμε τι θα μπορούσε πλέον να γίνει να μην ξαναζήσουμε έπειτα από τρία-πέντε-εφτά χρόνια μια νέα τραγωδία. Αυτό είναι το θέμα έτσι το προσεγγίζω» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού στη θάλασσα, για την αναζήτηση αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές. Κι αυτό γιατί «μπορεί να έχουν παρασυρθεί άνθρωποι στη θάλασσα». Μίλησε δε για ακραίες συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η επιχείρηση μεταφοράς των ανθρώπων που βρέθηκαν στις παραλίες, δηλαδή σφοδρότατους ανέμους, χαμηλή ορατότητα λόγω του καπνού, αφόρητη ζέστη κι αβαθή νερά, που δεν επέτρεπαν ακόμα και σε περιπολικά του Λιμενικού να προσεγγίσουν τις παραλίες.

«Το Λιμενικό κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε, αλλά ο στόλος του είναι μικρός και χρειαζόταν κάποιος χρόνος προετοιμασίας για να σπεύσουν στην περιοχή σκάφη από γειτονικά λιμεναρχεία και να ετοιμαστούν και οι ειδικές δυνάμεις. Παρά ταύτα, η επιχείρηση μεταφοράς ολοκληρώθηκε χωρίς απώλειες, μεταξύ όσων βρέθηκαν στις παραλίες. Όλοι μεταφέρθηκαν σώοι και αβλαβείς στο λιμάνι» δήλωσε, στον «realfm 97,8», ο υπουργός, εξηγώντας ότι υπήρξε δυσκολία στην επιβίβαση των ανθρώπων από μικρότερα σκάφη σε μεγαλύτερα ανοιχτού τύπου, οπότε για να αποφευχθούν τραυματισμοί προτιμήθηκαν τα μικρά ιδιωτικά σκάφη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν υποστεί ζημιές, καθώς τα νερά ήταν αβαθή.

Ο κ. Κουρουμπλής παραδέχτηκε ότι σε μια επιχείρηση υπό ακραίες συνθήκες, όπως η φωτιά σε Ραφήνα και Μάτι, μπορεί εκ των υστέρων να διαπιστωθούν κάποια λάθη, αλλά αυτό δεν είναι το ουσιαστικό. Όπως είπε, «το ουσιαστικό είναι κατά πόσο το ζήτημα θα κλείσει με την πάροδο του χρόνου ή θα ερευνηθούν σε βάθος σημαντικοί παράμετροι, όπως οι αιτίες και οι σχεδιασμοί». Σε αυτά, είπε, «συμπολίτευση κι αντιπολίτευση θα πρέπει να αναζητήσουν ένα νέο μοντέλο απάντησης, γιατί μπαίνουμε σε περίοδο νέων φαινομένων, τα οποία θέλουν διαφορετική ενδεχομένως προσέγγιση από αυτή που γινόταν ως τώρα, δηλαδή τον σχεδιασμό που γινόταν μέχρι τώρα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Μη αποδεκτή κατάσταση να παραμένει διαιρεμένη η Κύπρος

Peristeri News

Θ. Σκυλακάκης: Θα δοθούν περισσότερα χρήματα στις ΜμΕ για τους λογαριασμούς ρεύματος

Peristeri News

Τα κόμματα που πήραν κρατική χρηματοδότηση φέτος

Peristeri News

Leave a Comment