PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες


Μήνυμα ότι το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες και ότι είναι η καρδιά της Ελλάδας έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του με την ευκαιρία του μνημοσύνου των ηρωικώς πεσόντων πληρωμάτων ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού που τελέσθηκε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, στον Μαραθώνα Αττικής.

«Δεν παραχωρούμε με όποιο κόστος καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους, κανένα χιλιοστό θαλάσσης και εναερίου χώρου. Είναι ιερό καθήκον μας να δικαιώσουμε τη θυσία τους, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και θα το πράξουμε με κάθε αντάλλαγμα» είπε.

Αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις σημειώνοντας ότι «ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Η γείτονα, της οποίας σύσσωμη η ηγεσία καθημερινά προκαλεί με τις δηλώσεις της, προβάλλει αστήριχτες και παράνομες διεκδικήσεις και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στο Αιγαίο καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κανόνα, γεγονός που πλέον γίνεται αντιληπτό και από όλες τις συμμαχικές χώρες που βρίσκονται σήμερα σε αποστολή στο Αιγαίο».

Τόνισε ότι «ότι το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες, ότι το Αιγαίο είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα. Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι «οι ήρωές μας στα Ίμια, στην Κίναρο, στο Αιγαίο, αλλά και σε κάθε σπιθαμή και αιγιαλό της πατρίδας μας, έδειξαν με τη θυσία τους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα επαγρυπνούν», για να παρατηρήσει ότι η σημερινή ημέρα είναι «και μία ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους, είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας για να μπορούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να αισθανόμαστε ασφαλείς».

«Παναγιώτη, Χριστόδουλε, Έκτορα, Τάσο, Κώστα και Λευτέρη, γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δεν σας αρκούν. Ότι το καλύτερο μνημόσυνο που ελπίζετε είναι να δείτε πως η θυσία σας δεν πήγε χαμένη, γιατί η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπερήφανη, ισχυρή και ανεξάρτητη», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συγγενείς των πεσόντων αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, στην Κίναρο, στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment