PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Οι αγρότες να καταλάβουν ότι είναι η ώρα του διαλόγου


«Το ασφαλιστικό πρέπει να λυθεί και η κυβέρνηση αυτή θα το λύσει» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί στο Mega.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή έχουν ως στόχο αυτό που είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση: προστασία των κύριων συντάξεων, προστασία των αδυνάτων, ιδίως των νέων επιστημόνων, των παιδιών που δουλεύουν με μπλοκάκια και χτύπημα εκεί που υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή.

«Σε ό,τι αφορά τις κύριες συντάξεις δίνουμε μάχη και θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Πιστεύω, δηλαδή, ότι με την εργοδοτική εισφορά και με τη μικρή συνεισφορά των εργαζόμενων, με ένα μικρό ποσοστό, θα καλύψουμε το κενό το οποίο υπάρχει στο ασφαλιστικό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καμμένος, η πρόταση των δανειστών ήταν «να κόψουμε συντάξεις», αλλά η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ότι «δεν θα κόψουμε συντάξεις, γιατί δεν αντέχει πλέον ο συνταξιούχος» και βρέθηκε, όπως είπε, αυτή την πρόταση για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συμφωνούν οι εργοδότες και με μία μικρή συνεισφορά, ένα μικρό ποσοστό και από τον εργαζόμενο, θα βρεθεί αυτό το ενάμισι δισ. που είναι το κενό, για να κλείσει το ασφαλιστικό και να ψηφιστεί άμεσα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Καμμένος τάχθηκε «υπέρ του αφορολόγητου πετρελαίου στους πραγματικούς αγρότες» και τους κάλεσε να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό για να βρεθεί λύση.

«Οι αγρότες να καταλάβουν ότι είναι η ώρα του διαλόγου», είπε, ενώ τόνισε παράλληλα ότι δεν μπορεί κάποιοι «να είναι επιχειρηματίες με πολυκαταστήματα στην επαρχία και την ίδια ώρα να έχουν και 100 στρέμματα και να παράγουν και να φορολογούνται το ίδιο με τον αγρότη». «Ποια είναι η πρότασή μας λοιπόν; Διαχωρισμός των πραγματικών αγροτών με το μητρώο αγροτών, όπου εκεί θα φανούν όλα τα προνόμια και εκείνοι οι οποίοι έχουν άλλη δραστηριότητα θα φορολογούνται με το φορολογικό συντελεστή της άλλης δραστηριότητας».

Επισήμανε τέλος ότι «το μητρώο των αγροτών ή θα γίνει τώρα ή δεν θα γίνει ποτέ» υπογραμμίζοντας ότι «εάν δεν ξεχωρίσει αυτή τη στιγμή ο πραγματικός αγρότης, ο οποίος θα βοηθηθεί, από τον “μαϊμού” αγρότη ή αν θέλετε τον “παράλληλο” αγρότη, δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε αγροτική παραγωγή». «Όλα τα λεφτά και “όλα τα κιλά” που λέγαμε παλιά, πήγαιναν σε εκείνους που είχαν ως πάρεργο την αγροτική παραγωγή, αλλά είχαν πολύ μεγάλες εκτάσεις. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα. Οι πραγματικοί αγρότες να βοηθηθούν. Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τις προτάσεις αυτές θα τις δεχθούν και οι αγρότες και οι δανειστές», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment