PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Ο Τσίπρας με πρόδωσε


Βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού και βουλευτών των ΑΝΕΛ που στηρίζουν την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι νιώθει προδομένος.

«Έχουμε σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό και εκτελέστηκε» υποστήριξε μιλώντας στο «Θέμα 104,6» υπογραμμίζοντας ότι με τον Αλέξη Τσίπρα «δεν είχα έντιμη συνεργασία. Η εντιμότητα της συνεργασίας έληξε με το που είδε ο Τσίπρας ότι ο Κοτζιάς έλεγε ότι έχουμε την πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι είχαν επεξεργαστεί το σχέδιο αποστασίας με υπουργικές καρέκλες και δούλευαν πίσω από την πλάτη μου αυτά τα σενάρια».

Επιμένοντας στα περί σχεδιασμού ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτός ο σχεδιασμός δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να κλέψει βουλευτές για να έχει πλειοψηφία και δεν του βγήκε κεντροαριστερή αλλά κεντροδεξιά με αποστάτες – είναι κυβέρνηση αποστατών».

Αναφορικά με τη στάση των βουλευτών των ΑΝΕΛ που στήριξαν την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος άφησε υπονοούμενο για συναλλαγή σημειώνοντας ότι «τα χρήματα δεν φαίνονται αμέσως και φαίνονται πολύ αργά κάποια στιγμή. Αυτά που δόθηκαν μπροστά στα μάτια μας ήταν οι θέσεις».

Κάνοντας ονομαστική αναφορά στα πρόσωπα της Έλενας Κουντουρά, του Βασίλη Κόκκαλη και του Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων ότι αρχικά «είχαν πάρει δημόσια θέση κατά των Πρεσπών. Στην Κ.Ο. που ερχόντουσαν ορκίζονταν ότι η θέση τους ήταν αυτή και δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ξαφνικά ο Κουίκ, η Κουντουρά και ο Κόκκαλης βρίσκονται με την αλλαγή της συνείδησης από το “όχι” στο “ναι” στις Πρέσπες και δημόσια ο πρωθυπουργός τους προσφέρει υπουργική καρέκλα που δεν την πήραν από τον Τσίπρα αλλά από τους ΑΝΕΛ».

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε στη συνέχεια ότι υπάρχει προσπάθεια διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση να παρερμηνεύει τον Κανονισμό που λέει ότι για να υπάρξει Κ.Ο. πρέπει να υπάρχουν πέντε βουλευτές από την ίδια εκλογή και να το κάνει με απόφαση του συμβουλίου των προέδρων της Βουλής.

«Θα προσπαθήσω να παλέψω το πραξικόπημα του Βούτση να παρερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής. Ήμουν με συνταγματολόγους με γνωμοδοτήσεις που λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να διαλύσει την Κ.Ο.» πρόσθεσε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στον Τέρενς Κουίκ είπε ότι «είναι διορισμένος υπουργός χωρίς να είναι βουλευτής. Μου έκανε εντύπωση που ήθελε ο πρωθυπουργός να κρατήσει τον Κουίκ που είναι αναπληρωματικός του Παπαχριστόπουλου. Εγώ κάλεσα τον Παπαχριστόπουλο και του του είπα ότι “δεν έχεις λόγο να παραιτηθείς. Εγώ έχω υποχρέωση να σε διαγράψω αλλά είσαι ικανός βουλευτής, δεν θα δώσεις τη θέση στον Κουίκ που είναι αμοραλιστής».

Σε ερώτηση γιατί επείγεται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε ότι «σας δίνω το λόγο μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τέτοια πρεμούρα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση από τη Μέρκελ αλλά από τις τις ΗΠΑ δεν υπάρχει η πίεση που λένε».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «περίεργο τρόπο» εμπλοκής του Τζορτζ Σόρος με το ΥΠΕΞ, υπενθυμίζοντας ότι «ο Σόρος όταν ξεκίνησαν το 90-93 οι πρώτες διαδηλώσεις σε Αυστραλία και ΗΠΑ (σ.σ. υπέρ των Σκοπίων) ήταν αυτός που τις χρηματοδοτούσε. Ήταν αυτός πάντα που προσπαθούσε να παρέμβει σε καίρια πόστα που αφορούν τη Μακεδονία. Ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης των μεταλλείων της Χαλκιδικής πριν τα πάρουν οι Καναδοί, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε τον Μπουτάρη».

Και πρόσθεσε ο κ. Καμμένος: «Χθες τον είδαμε αγκαλιά με τον Ζάεφ, δεν σας έκανε εντύπωση αυτό; Η πρώτη συνάντηση του κ. Ζάεφ μετά τις αλλαγές στα Σκόπια ήταν με τον κ. Σόρος στην Ελβετία, που τον παίρνει αγκαλιά και δηλώνει ότι τώρα πια άνοιξε ο δρόμος για νέες επενδύσεις και το ίδρυμα του Σόρος θα δημιουργήσει μεγάλα προγράμματα στα Σκόπια».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2018 υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε: «Πέστε ότι είχαμε τη δύναμη και ρίχναμε την κυβέρνηση. Τι θα έκανε ο Μητσοτάκης, θα έκανε μια συμφωνία erga omnes με τον όρο Βόρεια Μακεδονία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment