PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Η τουρκική γεώτρηση στην Κύπρο ισοδυναμεί με «Αττίλα 3»


Η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην Κύπρο, κίνηση που ισοδυναμεί με «Αττίλα 3» εκτίμησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας ότι τα εθνικά θέματα, τα οποία θα έπρεπε να μας απασχολούν αυτή τη στιγμή, «έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα» λόγω προεκλογικής περιόδου και τούτο «σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα είναι μαζί μας».

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο «Οpen» υποστήριξε ότι «δεν λέμε ότι θα γίνει κάποια πολεμική ενέργεια, αλλά ο Ερντογάν απειλεί με 4.000.000 μετανάστες και πρόσφυγες από απέναντι. Αν αφήσει δύο χιλιάδες βάρκες αύριο το πρωί σε ένα νησί, αυτό είναι πολεμική πράξη». Σημείωσε επίσης ότι «ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στέλνει στην περιοχή αεροπλανοφόρο και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου: αν πάμε σε προεκλογική εκστρατεία μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ζημιά. Το κράτος έχει διαλύσει». Ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών ή δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο «για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Εξέφρασε επίσης τον φόβο του ότι «κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «πρώτα απ’ όλα οι κινήσεις αυτές με τον Κουφοντίνα και η παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφυλακιστεί ένα στέλεχος της 17Ν ενοχλούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ» και «δεύτερον όλες οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν».

Κατά τον κ. Καμμένο, οι κυρίως σύμμαχοί μας «είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι χώρες της Μεσογείου. Η Ευρώπη δεν υπάρχει. Η Ευρώπη είναι οι δηλώσεις της κ. Μογκερίνι και του κ. Γιούνκερ», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment