PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση


«Oι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προέρχεται από την Τουρκία, να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και εθνική ακεραιότητα» τονίζει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις».

Ο κ. Καμμένος απορρίπτει οποιαδήποτε υπόνοια για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού σε σχέση με την Τουρκία και εκφράζει τον προβληματισμό του για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της γείτονος χώρας.

Σε ό,τι αφορά διαρροές από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στην ΑΟΖ της Κύπρου τον Ιούνιο, είπε ότι αυτές οι πηγές που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους «επιβεβαιώθηκαν σε 12 ώρες με το NAVTEX και την άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ».

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Κύπρο σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, απάντησε: «Για την Ελλάδα, η Κύπρος δεν είναι μακριά, όπως έλεγε ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να στηρίξει τον κοινό αμυντικό χώρο Ελλάδας-Κύπρου όπως έχει προδιαγραφεί στα εθνικά σχέδια».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σχέδια «αναγέννησης» του δόγματος του κοινού αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου, «που είχε νεκρωθεί από την εποχή Σημίτη και μετά», ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «μαύρη για την Ελλάδα, την εποχή Σημίτη», προσέθεσε ότι «ήταν η περίοδος των Ιμίων, όπου τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας» και τόνισε: «Σήμερα τις σημαίες τις υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Σε ό,τι αφορά τους νέους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Καμμένος είπε ότι η χώρα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού και των διεθνών συμφωνιών, όπως η επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του εξοπλιστικού της προγράμματος. Ανέφερε ότι τα κονδύλια προέρχονται από την υπάρχουσα ευχέρεια που προβλέπουν οι προϋπολογισμοί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τις νέες πηγές που έχουν δημιουργηθεί από την εκμετάλλευση της περιουσίας και της διάθεσης των μη επιχειρησιακών αποθεμάτων και από τις νέες συμφωνίες που θα προκύψουν με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της πενταετούς στρατιωτικής συμφωνίας.

Ανέφερε ακόμη ότι θα ρυθμιστούν νομοθετικά όλες οι προαναγγελθείσες υποχρεώσεις προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο «δυσάρεστης έκπληξης» για το ειδικό μισθολόγιο, όσο είναι ανοιχτή η διαπραγμάτευση, τόνισε, «δεν ανησυχώ, διότι αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς».

Η Εκκλησία λέει την αλήθεια για τη συνάντηση για τα Θρησκευτικά

Οι πολίτες πρέπει να πιστέψουν «κάθετα την Εκκλησία», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ερωτηθείς ποιον πρέπει να πιστέψουν οι πολίτες για τα διαμειφθέντα στη συνάντηση -παρόντος και του ιδίου- που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της κυβέρνησης για το θέμα των Θρησκευτικών, όταν υπουργός Παιδείας ήταν ο Νίκος Φίλης.

Ο κ. Ιερωνύμος προ ημερών αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συνάντησης αυτής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Φίλη, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αρχιεπίσκοπος επικαλέστηκε πρακτικά «δικής του συγγραφής και εμπνεύσεως» και έβαλε στο στόμα του Πρωθυπουργού και άλλων, λόγια τα οποία ουδέποτε ειπώθηκαν».

Ο κ. Καμμένος τονίζει ότι η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει, επισημαίνοντας ότι στις 20 του μηνός θα ληφθεί η απόφαση.

Αποκλείει διαφωνία εκ μέρους των βουλευτών των ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι καμικάζι, ενώ διαψεύδει την ύπαρξη οποιασδήποτε «ψυχρότητας» μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κληθείς να σχολιάσει την όξυνση των επιθέσεων στο πρόσωπό του από τη Ν.Δ., με το σκεπτικό ότι «δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως καραμανλικός ο Καμμένος», είπε ότι «το μενού της ΝΔ το έχει αλλάξει ο κ. Σαμαράς». και πρόσθεσε: «Οι υβριστές του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης έχουν γίνει πρωτοκλασάτα στελέχη, ενώ οι νεοφιλελεύθεροι Ξαφά και Σκυλακάκης που δεν περνούσαν ούτε απέξω από την πόρτα του Καραμανλή έχουν γίνει κύρια στελέχη του κομματος». Σημειώνει ακόμη ότι «κανείς δεν δικαιούται από τη σημερινή ΝΔ να πιάνει στο στόμα του τον Καραμανλή».

Σε ό,τι αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη, απέδωσε τις επιθέσεις της στο πρόσωπό του «στον φόβο της για την έρευνα της υπόθεσης της Siemens. Πρόσθεσε ότι η κ. Μπακογιάννη θα πρέπει να απολογείται στον ελληνικό λαό και να εξηγήσει γιατί ασκεί εσωτερική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment