PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Επεξεργάζονται τη διάλυση των ΑΝΕΛ


«Ίσως λαμβάνω τελευταία φορά τον λόγο ως πρόεδρος της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, γιατί επεξεργάζονται τη διάλυση μας», σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής, σε συζήτηση με δημοσιογράφο, ανέφερε ότι εξετάζει το άρθρο 15 παράγραφος 3, το οποίο αναφέρει πως μια Κ.Ο. πρέπει να έχει πέντε βουλευτές, εκλεγμένους με το κόμμα».

«Όταν παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος, θα τον αντικαταστήσει ο Κουίκ για να αποχωρήσει και να διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ» ανέφερε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας πως έτσι αποδεικνύεται, ότι «δεν ήταν τίποτα στημένο» αλλά και πως «δεν υπήρξε καμία συναλλαγή».

Όπως είπε «λυπάμαι πάρα πολύ κ. Τσίπρα, γιατί ήταν άκρως προσχεδιασμένο».

«Σε λίγες ώρες η Μακεδονία δεν θα είναι μία και μόνο ελληνική. Σήμερα γελάνε όλοι παρέα, Σλάβοι, Αλβανοί, ο κ. Κοτζιάς, οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και έξι… εφιάλτες που θα πουλήσουν αιώνων ιστορία και πολιτισμό, μία εθνική προδοσία», υπογράμμισε.

«Έξι εφιάλτες χρειάζεται ο κ. Τσίπρας και τους έχει βρει. Έξι, ίσως να έχει βρει και παραπάνω. Θα μιλάνε οι Έλληνες για την μαύρη νύχτα, για προδοσία ιστορίας αιώνων. Πολιτισμός δεν είναι να κόβεις ένα κομμάτι της χώρας σου και να τα πουλάς. Τα Ελγίνεια σου θυμίζουν κάτι φίλε Αλέξη; Αυτά μας τα άρπαξαν οι ξένοι», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «οι αλυτρωτισμοί έχουν θεριέψει. Η συμφωνία αυτή μετατοπίζει το πρόβλημα μέσα στην Ελλάδα», παράλληλα, ανέφερε ότι «θα δουμε αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας στη γειτονική χώρα, όταν μπουν στο ΝΑΤΟ».

«Η Μακεδονία κρατά ψηλά τα λάβαρα», διαμήνυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επικαλούμενος τα λόγια του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ότι «η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα», ενώ είπε ότι συμφωνεί με όσα άκουσε από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Οι μόνοι που βρισκόμαστε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα είμαστε οι ΑΝΕΛ. Όλοι οι άλλοι έχετε παρασυρθεί από τα συστήματα εξουσίας. Άκουσα τον Αντώνη Σαμαρά από αυτό το βήμα που τον θεωρώ υπεύθυνο για τη διάλυση της ΝΔ όταν την μετέτρεψε σε υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ που διέλυσε τις τράπεζες με τον Βενιζέλο. Ο Αντώνης Σαμαράς εδώ επάνω ηγήθηκε μίας ομάδας βουλευτών και είπε το ακριβώς αντίθετο με την ηγεσία της ΝΔ. Κάτι που πιστεύουμε και εμείς, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι η ελληνική», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Παραίτηση βουλευτών για να μην περάσει η Συμφωνία

Να υπογράψει μαζί με άλλους 100 βουλευτές την παραίτησή του από βουλευτής «για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών» κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι ο ίδιος έχει έτοιμη την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε παρέμβασή του με αφορμή αναφορά του κ. Μητσοτάκη που είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επέτρεψαν να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών καθώς δεν υπερψήφισαν την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η Ν.Δ. τον Ιούλιο, δήλωσε ότι «στην πρόταση μομφής του Ιουλίου, οι ΑΝΕΛ είχαμε επτά ψήφους. Η πρόταση μομφής πήρε 127 ψήφους, συνεπώς δεν είχαμε τις ψήφους για την ανατροπή της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment