PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Αποκαθίσταται το επίδομα παραμεθορίου


Με την δέσμευση ότι «αποκαθίσταται εντός των ημερών η καθυστέρηση καταβολής επιδόματος παραμεθορίου» στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Με την δέσμευση ότι «αποκαθίσταται εντός των ημερών η καθυστέρηση καταβολής επιδόματος παραμεθορίου» στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέδωσε το υπουργείο στον υπηρεσιακό υπουργό και επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ιωάννη Γιάγκο, εκφράζοντας την ευχή προς τους παρισταμένους στην τελετή παραλαβής – παράδοσης ότι… «θα είμαστε σύντομα πάλι μαζί».

Είχα την δυνατότητα να βρεθώ δίπλα σε φιλότιμους και πολύτιμους συνεργάτες, ανεξαρτήτως θέσεως και βαθμού, επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος, «με τους οποίους είχαμε κύριο γνώμονα την αποκρυστάλλωση της διαφάνειας και την εμπέδωση της εθνικής ενότητας για τα ζητήματα άμυνας και ασφαλείας, χαράξαμε και ακολουθήσαμε με συνέπεια μια πολιτική ″ανοικτών θυρών″ για το υπουργείο».

Ο απερχόμενος υπουργός απέδωσε τα εύσημα στους στενούς συνεργάτες του αναπληρωτές υπουργούς Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Βίτσα και τον υφυπουργό Νίκο Τόσκα, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας: «Αυτό το πετύχαμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καθ’ ότι μαζί προχωρήσαμε με τόλμη σε παρεμβάσεις και τομές, στοχευμένες και ουσιαστικές, που επιδίωκαν στην θωράκιση του εθνικού μας αμυντικού συστήματος. Ενεργοποιήσαμε την Αμυντική Βιομηχανία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, την ΕΑΒ, την ΕΛΒΟ.

Ο απερχόμενος υπουργός σημείωσε ότι «το μείζον ζητούμενο βέβαια ήταν και είναι η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και του ελληνικού έθνους, και αναφέρομαι στο έθνος γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό στου οποίου την ασφάλεια είμαστε αμετάκλητα δεσμευμένοι».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δρομολογήθηκε η προώθηση της εφαρμογής νέων λογιστικών και ελεγκτικών προτύπων στις Ένοπλες Δυνάμεις και η υλοποίηση δράσεων που επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας στις προμήθειες υλικών και συστημάτων, ενώ εστάλησαν στην Δικαιοσύνη 19 υποθέσεις προς διερεύνηση και καταλογισμό ευθυνών.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αμέριστη συμβολή τους στο έργο του και διαβεβαιώνοντάς τους ότι στην καθημερινή αγόγγυστη προσπάθειά τους, θα είναι πάντα ένθερμος συμπαραστάτης τους, από όποια θέση και αν βρίσκεται.

Απευθυνόμενος στον διάδοχό του πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι «επιδίωξη δική μου και των συνεργατών μου παραμένει η αύξηση της μαχητικής ισχύος, της αποτρεπτικής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment