PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: «Αιτία πολέμου» η διατήρηση πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις


«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τη διατήρηση πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις, προειδοποιώντας πως αν ο Πρωθυπουργός δεν τους απομακρύνει αμέσως η Κ.Ο του κόμματός του θα μπλοκάρει όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους, η Κ.Ο. μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια» ανέφερε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δείξει ότι σέβεται τα χρόνια που πέρασαν μαζί συγκυβερνώντας και πρόσθεσε πως οι σχέσεις του μαζί του θα εξαρτηθούν από τον ανασχηματισμό. «Θέλει ο κ. Τσίπρας να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια ή ως ο Πρωθυπουργός που προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποιεί πρακτικές που στο παρελθόν καταδίκαζε;» διερωτήθηκε.

Βάλλοντας κατά των πρώην στελεχών του κόμματός του κατηγόρησε την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη ότι «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στην κυβέρνηση με τη συνείδησή τους». «Γι’ αυτό έχει ξεκάθαρα ευθύνη ο Τσίπρας» είπε, υπενθυμίζοντας ότι και οι δύο ενώ είχαν ξεκάθαρη θέση κατά της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας.

Πρόσθεσε ακόμη πως «ο Τέρενς Κουίκ πριν έρθει στους ΑΝΕΛ πολεμούσε με κάθε τρόπο τον Τσίπρα, ενώ η Χρυσοβελώνη παρακαλούσε όλο το καλοκαίρι να τη διορίσουμε υπουργό». Αναφερόμενος στον Θ. Παπαχριστόπουλο είπε πως διαφωνεί μαζί του, αλλά είναι «προς τιμήν του ότι παραδίδει την έδρα του», προσθέτοντας ότι θα τον διαγράψει αφού ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εθνικά επιζήμια» η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «αντισυνταγματική» και εθνικά επιζήμια» τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως συνιστά «εθνικό έγκλημα» η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

Υποστήριξε ακόμη πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, καθώς δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της ΠΓΔΜ. «Η συμφωνία πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής» επισήμανε για να συμπληρώσει: «Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών και πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή… Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη».

Ανέφερε παράλληλα πως το κείμενο της Συμφωνίας που κατατέθηκε στη Βουλή «δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς», αλλά είναι αλλοιωμένο, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες.

Πυρά κατά του Ν. Κοτζιά

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε νέες βολές κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τον οποίο χαρακτήρισε «νεροκουβαλητή» του Γ. Παπανδρέου.

Έκανε επίσης λόγο για καταγγελίες ότι κονδύλια του ΥΠΕΞ δόθηκαν σε σκοπιανά ΜΜΕ. «Αυτά πρέπει να ελεγχθούν» είπε.

«Είμαι υπέρ του συλλαλητηρίου»

Τάχθηκε παράλληλα υπέρ του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θα βρίσκεται εκεί «φυσική παρουσία» καθώς δεν πρέπει η κινητοποίηση να «καπελωθεί» από κανέναν πολιτικό.

«Το συλλαλητήριο θα πρέπει να γίνει χωρίς φωνές και με ελληνικές σημαίες» είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment