PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ουρές στα καταστήματα πώλησης κάνναβης στο Κολοράντο


Μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν με την έναρξη της λειτουργίας των πρώτων καταστημάτων πώλησης κάνναβης με κρατική άδεια στον κόσμο, στην αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο.

Μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν με την έναρξη της λειτουργίας των πρώτων καταστημάτων πώλησης κάνναβης με κρατική άδεια στον κόσμο, στην αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο.

«Ορδές» πελατών αψήφησαν το βαρύ κρύο και το χιόνι σε περίπου 25 σημεία πώλησης μαριχουάνας στην κατά βάση ορεινή πολιτεία.

Οι πολίτες του Κολοράντο οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα 21 τους χρόνια έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν 28 γραμμάρια, ενώ όσοι προέρχονται από άλλες πολιτείες μπορούν να αγοράσουν το 1/4 της συγκεκριμένης ποσότητας, κοινώς 7 γραμμάρια.

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον έχει επίσης νομιμοποιήσει τη χρήση κάναβης και αναμένεται να επιτρέψει την πώλησή της εντός του 2014.

Το σύστημα του Κολοράντο διαφέρει από εκείνο της Ολλανδίας, καθώς η τελευταία δεν νομιμοποίησε ποτέ την κάνναβη, μολονότι η αγορά και κατανάλωση μικρών ποσοτήτων της επιτρέπεται άτυπα από το 1976.

Τον προηγούμενο μήνα, η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία νομιμοποίησε πλήρως το χασίς, ωστόσο δεν έχει θεσπίσει ακόμη συγκεκριμένους κανόνες για τη χρήση του.

Η Τετάρτη 1η Ιανουαρίου χαρακτηρίστηκε στο Κολοράντο ως η «Πράσινη Τετάρτη».

Τσιγάρα με μαριχουάνα, ζαχαρωτά και γλυκίσματα, καθώς και έλαια και λοσιόν με κάνναβη εκτέθηκαν και επισήμως, για πρώτη φορά, προς πώληση.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η κάνναβη μπορεί να καταναλώνεται σε ιδιωτικούς χώρους, με την άδεια των ιδιοκτητών, αλλά όχι σε δημόσιο χώρο, όπως τόνισαν σε όλους τους τόνους οι αρχές της πολιτείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επανεξελέγη δήμαρχος στο Λονδίνο ο Σαντίκ Καν

Peristeri News

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Leave a Comment