PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ουκρανία: Βίντεο που κόβει την ανάσα με τανκς και στρατιώτες να σημαδεύουν την ελληνική αποστολή


Εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο βρίσκονται στα μέτωπα του πολέμου σε διάφορα σημεία της Ουκρανίας. Οι ανταποκριτές προσπαθούν να καταγράψουν όπως πάντα τις πτυχές μίας σύρραξης που φέρνει αιματοχυσία και δυστυχία. Όπως είναι φυσικό σε μία εμπόλεμη συνθήκη δεν είναι ασφαλής κανένας. Ούτε φυσικά οι δημοσιογράφοι.

Ένα νέο απόσπασμα από το βρετανικό ITV News δείχνει μια ομάδα ρεπόρτερ να ενώνεται με μια συνοδεία από τη Μαριούπολη, αφού η πόλη τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Το τρομακτικό βίντεο δείχνει την κάννη ενός ρωσικού τανκ να στρέφεται προς την κάμερα, η οποία κατέγραφε τη διαδρομή που έκαναν ο διεθνής ανταποκριτής John Irvine και η ομάδα του.

Η ανταπόκριση του ρεπόρτερ

Το ρεπορτάζ του ITV αναφέρει: «Η ομάδα μας, μαζί με άλλους δημοσιογράφους και μερικούς διπλωμάτες στο τρένο με αυτοκίνητα, σταμάτησαν μόλις πέντε μίλια έξω από την πόλη.

«Ρωσικά τανκς σταμάτησαν τα αυτοκίνητα. Κάποια στιγμή ο πυργίσκος του τανκ γύρισε προς το όχημα, οι στρατιώτες γονάτισαν και έστρεψαν τα τουφέκια τους στη συνοδεία».

Το βίντεο με τα πλάνα έρχεται αφότου το λιμάνι της Μαριούπολης στα νοτιοανατολικά της χώρας χτυπήθηκε με πυροβολικό την περασμένη εβδομάδα, πριν τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Ευτυχώς, η ομάδα μπόρεσε να προχωρήσει, με το ρεπορτάζ να συνεχίζει: «Η κατάσταση τελικά ηρέμησε και επετράπη στην ομάδα μας να συνεχίσει μετά από έρευνες στο όχημα και επιθεώρηση της ταυτότητάς τους».

Είναι το πιο πρόσφατο βίντεο που εμφανίστηκε και δείχνει δημοσιογράφους να κάνουν ρεπορτάζ στις πιο δοκιμαστικές συνθήκες.

Και ελληνικά Μέσα ωστόσο βρίσκονται στην Ουκρανία καλύπτοντας μεταξύ άλλων και την προσπάθεια του ελληνικού κομβόι να φύγει από τη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment