PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ουκρανία: Συνάντηση με Πούτιν ζητά ο Ζελένσκι


Απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι είναι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος».

Παράλληλα επαναλαμβάνει το αίτημα προς το ΝΑΤΟ για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και προειδοποιεί πως εάν πέσει η Ουκρανία, ο Πούτιν θα στραφεί κατά των χωρών της Βαλτικής.

Ενόσω οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία, και σε εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε σε συνέντευξη Τύπου προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας:

«Δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσία και δεν σκοπεύουμε να της επιτεθούμε. Τι θέλεις από εμας; Άφησε τη γη μας».

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ρώσο πρόεδρο, τονίζοντας πως είναι ο «μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος».

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», είπε ο Ζελένσκι σημειώνοντας πως είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του Ρώσου προέδρου.

«Δεν θέλω η ιστορία της Ουκρανίας να είναι ένας θρύλος για 300 Σπαρτιάτες. Θέλω ειρήνη» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα, κάλεσε τη Δύση να ενισχύσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία προειδοποιώντας πως εάν επιτραπεί στη Ρωσία να προελάσει, η υπόλοιπη Ευρώπη θα τελεί υπό την απειλή της.

«Εάν δεν έχετε τη δύναμη να κλείσετε τους ουρανούς, τότε δώστε μου αεροπλάνα» δήλωσε αναφερόμενος στο αίτημα προς το ΝΑΤΟ για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Και προειδοποίησε πως εάν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα στραφεί κατά χωρών της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

«Η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία θα είναι οι επόμενες. Πιστέψτε με».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment