PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Πούτιν


Μια ώρα διήρκησε το κρίσιμο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου, Τζό Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών βρέθηκε το Ουκρανικό ζήτημα, την ώρα που η Ουάσινγκτον προειδοποίει για ρωσική εισβολή τις επόμενες ημέρες και η Μόσχα απαντά πως πρόκειται για αμερικανική προπαγάνδα.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει διαρρεύσει τι ακριβώς συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

«Ο Πούτιν δεν είπε τίποτα που υποδηλώνει ότι ετοιμάζει εισβολή»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, είχε επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο συνομίλησαν για 90 λεπτά.

Λίγο αργότερα, γάλλος αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας τόνιζε ότι ο Πούτιν δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Μακρόν που να υποδείκνυε ότι ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.

“Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη σε αυτά που λέει ο πρόεδρος Πούτιν ότι πρόκειται να προχωρήσει στην επίθεση”, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

“Είμαστε ωστόσο εξαιρετικά προσεκτικοί και σε εγρήγορση ως προς τη ρωσική (στρατιωτική) στάση προκειμένου να αποφύγουμε το χειρότερο”.

Η Γαλλία θα συνιστούσε, εντούτοις, τώρα στους Γάλλους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Βλαντίμιρ Πούτιν την “αποφασιστικότητα (των Δυτικών) να αντιδράσουν” σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνεχίσει τις διπλωματικές του προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση έχοντας τηλεφωνική συνομιλία απόψε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Γερμανό καγκελάριο ‘Ολαφ Σολτς και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment