PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ βρέθηκε στο Περιστέρι…


Είχε συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου…

Με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του κορυφαίου πιλότου F1, το PeristeriNews.gr θυμήθηκε την παρουσία του Μίκαελ Σουμάχερ για φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου στην πόλη μας.

πριν από δύο χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα ο Μίκαελ Σουμάχερ μαζί με μερικούς ακόμη γνωστούς πιλότους, στο πλαίσιο ενός φιλικού αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό που έγινε στο γήπεδο της πόλης.

Συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2007 στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου διεξήχθη ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας Champions for Charity, ανάμεσα στους πιλότους της Formula 1 και σε διασημότητες της χώρας μας.

Τότε ο Μίκαελ Σουμάχερ μαζί με αρκετούς ακόμα γνωστούς πιλότους της F1 προσέφεραν θέαμα στο χορτάρι και όχι στις πίστες για ιερό σκοπό, προσφέροντας τα έσοδα του αγώνα στους πυρόπληκτους της Ζαχάρως.

Το τελικό σκορ μεταξύ των Nazionale Piloti και της επίλεκτης ελληνικής ομάδας, η οποία αποτελούνταν από ηθοποιούς, τραγουδιστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους και βετεράνους ποδοσφαιριστές, λίγη σημασία έχει.

Η ουσία είναι ότι ο Σούμι, ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα και οι φίλοι τους χάρισαν ένα ευχάριστο μεσημέρι στους περίπου 2.000 θεατές που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στο γήπεδο του Ατρομήτου.

Στο… αγωνιστικό κομμάτι, ο φιλανθρωπικός αγώνας έληξε 2-2, με τον Γερμανό θρύλο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ιδιαίτερη στιγμή εκείνου του αγώνα χαρακτηρίστηκε η βράβευση με τιμητική πλακέτα του Μίκαελ Σουμάχερ από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη (συμμετείχε στον αγώνα ως τερματοφύλακας).

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον Σουμάχερ για την παρουσία του στο Περιστέρι και τον συγχάρηκε για την βοήθεια που προσφέρει στα άτομα που έχουν ανάγκη.

Σήμερα ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φάνηκε άτυχος όταν κάνοντας σκι χτύπησε στο κεφάλι σε βράχο και ενώ βρισκόταν εκτός πίστας στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις.

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ έχει σοκάρει όπως ήταν αναμενόμενο την κοινότητα της Formula 1 και όχι μόνο. Όλοι ευχόμαστε ο καλύτερος πιλότος F1 όλων των εποχών να επιστρέψει σώος και αβλαβής στην καθημερινότητά του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment