PeristeriNews.gr
Lifestyle

Όσα δεν γνωρίζατε για τον Λίαμ Νίσον


Η πορεία της καριέρας του Λίαμ Νίσον είναι συναρπαστική.

Το αστέρι των δραματικών ταινιών κύρους όπως «Η Λίστα του Σίντλερ» του 1993 και ο «Ρομπ Ρόι» του 1995, πήρε μια απότομη στροφή με την «Απαγωγή» του 2008, από την οποία και μετά αρχίζει όλο και περισσότερο να πρωταγωνιστεί σε ταινίες δράσης.

Ωστόσο, πριν γίνει επιτυχημένος ηθοποιός λάτρευε την πυγμαχία, ενώ είχε εργαστεί και ως οδηγός φορτηγού για διάσημη εταιρεία μπύρας.

Ήταν δεινός μποξέρ

Γεννημένος στις 7 Ιουνίου 1952 στο Ballymena της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Λίαμ Νίσον αρχικά είχε τα μάτια του στραμμένα στην πυγμαχία και όχι στην υποκριτική.

Συμπεριλήφθηκε στην ομάδα πυγμαχίας που είχε δημιουργήσει ο παπάς της ενορίας του και ο ηθοποιός συμμετείχε σε αυτή με μεγάλη προθυμία και ενέργεια.

Ο Νίσον, σύμφωνα με το mentalfloss.com, περιέγραψε το επίπεδο δεξιότητάς του ως «ικανό», αλλά υποχώρησε από σοβαρό τραυματισμό σε ηλικία 17 ετών για να συνεχίσει τις φιλοδοξίες του στην υποκριτική.

Ήταν οδηγός φορτηγών για διάσημη εταιρεία μπύρας

Το 1971 ο Νίσον άρχισε να παρακολουθεί το Queen’s University Belfast ως προπτυχιακό στη φυσική και την επιστήμη των υπολογιστών, ενώ παράλληλα έπαιζε και σε διάφορα θεατρικά έργα.

Στη συνέχεια, άφησε το σχολείο για να δουλέψει σε διάφορα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου ως οδηγού φορτηγού, σε ανυψωτικά μηχανήματα της εταιρίας Guinness.

Εκεί, ένας ανώτερος οδηγός του είπε ότι θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Roy Rogers, αναφερόμενος στο διάσημο κινηματογραφικό αστέρι της Δύσης.

Ο Νίσον δεν πίστευε ότι η σύγκριση ήταν κατάλληλη αλλά συνέχισε την υποκριτική. Το 2009, μάλιστα, έλαβε επίτιμο διδακτορικό από το Queen’s University.

Έχασε έναν ρόλο από επαγγελματία παλαιστή

Με την καριέρα του στο Χόλιγουντ να έχει μόλις ξεκινήσει ο Νίσον ήταν ανάμεσα στους επικρατέστερους για το ρόλο του ευγενικού γίγαντα Fezzik στην αμερικάνικη κωμωδία περιπέτειας φαντασίας του 1987 «The Princess Bride», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του William Goldman.

Παρόλο το εντυπωσιακό του ύψος, 1,93, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Rob Reiner, θεώρησε ότι δεν ήταν αρκετά επιβλητικό για το ρόλο του γίγαντα και έτσι ο Νίσον έχασε το ρόλο μέσα από τα χέρια του από τον επαγγελματία παλαιστή Andre the Giant.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Leave a Comment