PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ορκίστηκε για δεύτερη φορά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ορκιστεί για δεύτερη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μαρέβας. Μαζί τους ήταν τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, αλλά και η θεία του Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Παρούσα ήταν και η ιδιαίτερα γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ανακοίνωσή της θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλέφωνα στα νέα μέλη της κυβέρνησης, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, αμέσως μετά δηλαδή την παραλαβή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε δεν περίμενε τη χθεσινή νίκη για να διαμορφώσει τη νέα κυβέρνηση στο μυαλό του. Ήδη τις προηγούμενες μέρες έκανε κάποιες επαφές με στελέχη που αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια, ενώ κάποιοι έχουν ήδη ενημερωθεί.

Κατά τη διαδικασία της κατάρτισης του σχήματος, πάντως, θα υπάρξουν αναπόδραστα και καραμπόλες, όπως πάντα, αν και αυτή τη φορά θα έχουν περιορισμένη εμβέλεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment