PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση


Ξεκίνησε ο «βίος» της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον Ιωάννη Σαρμά, με την τελετή ορκωμοσίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ, που ευχήθηκε καλή δύναμη.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής από τα υπουργεία.

Στις δηλώσεις τους οι νέοι υπουργοί πέραν της χαράς και της τιμής που εκφράζουν για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπό τους δεσμεύονται ότι θα βοηθήσουν στο να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κράτους μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από τους 20 υπουργούς οι 18 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, έδωσαν πολιτικό όρκο τον οποίο εκφώνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθησε η διαδικασία υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου με τις δύο πρώτες να μπαίνουν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένας-ένας όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης που έχει καθήκον να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από τους πρώτους που έφτασαν ο υπηρεσιακός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Τσακίρης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο ωστε να τακτοποιήσουμε πράγματα που έχουν δρομολογηθεί για να μην έχουμε εκκρεμότητες».

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, είπε ότι «χρέος μου είναι να πάω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχω άριστη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να φανώ αντάξια».

Ο υπουργός Παιδείας, Χρήστος Κίττας, είπε ότι «αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είνα στα παιδιά που εοτιμάζονται για τις Πανελλήνιες και τα παιδιά που δίνουν ήδη απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια. Η ευθύνη είναι μεγάλη και τη δέχθηκα, τώρα είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν από 11 χρόνια. Μου τηλεφώνησε ο κ. Σαρμάς, δεν αιφνιδιάστηκα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment