PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ορισμός εκπροσώπων στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης


Πρόσκληση εξέδωσε ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης προς τους φορείς της πόλης

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης εξέδωσε πρόσκληση προς τους φορείς της Τοπικής Κοινωνίας να υποδείξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι συμβουλευτικό όργανο, αποτελείται από το Δήμαρχο ή τον οριζόμενο αντιδήμαρχο, εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Κοινωνίας και δημότες και έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α. Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

β. Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή το δήμαρχο.

γ. Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ. Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

Οι σχετικές προτάσεις σας, παρακαλούμε να υποβληθούν το αργότερο ως την Τρίτη 22-02-2011 στο Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου, Πλατεία Δημοκρατίας 1.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment