PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οριοθετήθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κάρυστο


Βελτιωμένη είναι η εικόνα από το μέτωπο στη Νότια Εύβοια.

Η φωτιά στην Κάρυστο οριοθετήθηκε και πλέον οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά στο Μαρμάρι έχει οριοθετηθεί, αλλά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, και πλέον όλες οι δυνάμεις έχουν πέσει πάνω σε εστίες και αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα, μεγάλη αναζωπύρωση είχε σημειωθεί στην περιοχή του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Ιατρών, απειλώντας σπίτια. Μετά από σκλήρή μάχη, το μέτωπο αντιμετωπίστηκε.

Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε στο evima.gr πως «το μέτωπο της αναζωπύρωσης στο Φυγιά, έχει περιοριστεί. Ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια. Κάηκε μόνο ένα αυτοκίνητο στην περιοχή των Γιατρών. Ωστόσο τα εναέρια μέσα παραμένουν στην περιοχή, καθώς υπάρχει φόβος για νέα αναζωπύρωση. Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί στην περιοχή».

Το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι κατά διαστήματα 7-8 μποφόρ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Φυγιά Καρύστου. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Συνδρομή παρείχαν νωρίτερα και 2 Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού.

Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν τα ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Leave a Comment