PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα – Καλύτερη η κατάσταση στα Βίλια


Η πυρκαγιά στη Λαυρεωτική (Κερατέα) έχει οριοθετηθεί, υπάρχουν τώρα μόνο μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της, γι’ αυτό και παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις, δήλωσε το βράδυ (20:35) της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Σχετικά με το άλλο, μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο, στα Βίλια, ενημέρωσε πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη, αν και στη διάρκεια της ημέρας ήταν πολλές οι αναζωπυρώσεις, σε κάθε περίπτωση οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις είναι και εκεί επί ποδός. Ο υπουργός υπενθύμισε πως νωρίς το πρωί απομακρύνθηκαν προληπτικά ηλικιωμένοι από τη δομή της Παναγίας Φανερωμένης, ενώ στις 06:20 κάτοικοι οικισμών ειδοποιήθηκαν να μετακινηθούν σε άλλα σημεία, για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, τόσο σήμερα, όσο και χθες, η κινητοποίηση των εναέριων μέσων ήταν άμεση, επιχείρησαν 19 στο Λαύριο και 21 στα Βίλια. Σήμερα, όπως είπε, πέταξε και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev, που από τις 13 Αυγούστου ήταν σε προγραμματισμένη συντήρηση, λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων ωρών πτήσης.

Ο υπουργός επισήμανε πως οι καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών ευνοούν εκ νέου πυρκαγιές (σήμερα 50 νέες, συνολικά 98 μαζί με τις ανοιχτές των προηγούμενων ημερών), εξ ου και ζήτησε και πάλι την προσοχή όλων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment