Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οργή Δικαστών και Εισαγγελέων για τα αυτόφωρα



Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή το χθεσινό εξαιρετικά επείγον έγγραφο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα προς τους προϊσταμένους των Πρωτοδικείων της χώρας, στο οποίο επισημαίνει ότι τα αυτόφωρα θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα αυτόφωρα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ προσθέτει ότι σημαντικές ανακρίβειες είδαν χθες το φως της δημοσιότητας ως προς τον τρόπο λειτουργίας της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής: «Σε σειρά δημοσιευμάτων που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, περιελήφθησαν σημαντικές ανακρίβειες ως προς τον τρόπο λειτουργίας της αυτόφωρης διαδικασίας στη χώρα μας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ αμφισβητήθηκε ότι υφίστανται και λειτουργούν κανονικά οι συνθέσεις αυτοφώρων τα Σάββατα και τις αργίες, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται δήθεν για το λόγο αυτό η εκδίκασή των αυτόφωρων εγκλημάτων. Ενημερώνουμε τους «έμπειρους» δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ, ότι θα αρκούσε να αναμοχλεύσουν την ασθενή μνήμη τους για να θυμηθούν ότι σύμφωνα με τους Κανονισμούς των Δικαστηρίων – που εγκρίνονται από τον ‘Αρειο Πάγο – συνθέσεις αυτοφώρων εκδικάζουν υποθέσεις σταθερά κάθε Σάββατο, ότι ανακριτές και εισαγγελείς ορίζονται και υπηρετούν τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες και ότι δεν υφίσταται καμία περίπτωση να αφεθεί ελεύθερο άτομο που συνελήφθη για τέλεση αυτόφωρου εγκλήματος, χωρίς να έχει μεσολαβήσει εισαγγελική ή δικαστική κρίση. Σημειωτέον ότι ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ρητά προβλέπει, για το ενδεχόμενο μη συνεδρίασης του Δικαστηρίου την ημέρα προσαγωγής του συλληφθέντος στον εισαγγελέα, τη δυνατότητα ορισμού έκτακτης δικασίμου για την ίδια ή την επόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα μόνη η μη συνεδρίαση του Δικαστηρίου την Κυριακή ουδέποτε να συνεπάγεται αδυναμία να παραπεμφθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο συλληφθείς στο αρμόδιο δικαστήριο.

Οι δικαστές και εισαγγελείς που εδώ και χρόνια εκτελούμε τα καθήκοντά μας και τις ημέρες που για τους υπόλοιπους πολίτες αποτελούν χρόνο ανάπαυσης, δεν απαιτούμε να λαμβάνουμε κάποιον ειδικό έπαινο για αυτό, αξιώνουμε όμως να μη διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε και να μη γίνεται η στοχοποίησή μας το εύκολο μέσο κάλυψης αστοχιών και αδυναμιών άλλων κρατικών υπηρεσιών».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αναβατόριο για ΑμεΑ στο κολυμβητήριο Χωράφας είναι γεγονός!

Peristeri News

Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς από τις συντάξεις

Peristeri News

Συζητήθηκε από το ΣτΕ η τιμολόγηση του νερού

Peristeri News

Leave a Comment