PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ώρα να παίξει μπάλα η διοίκηση…


Σε αυτό το σερί αγώνων που επί της ουσίας ο Ατρόμητος κλήθηκε να παίζει εκτός έδρας (το κεκλεισμένων των θυρών είναι ακόμα χειρότερο ακόμα και από το να παίζεις εκτός), ο βαθμολογικός απολογισμός είναι σαφώς θετικός για την ομάδα του Γιώργου Κορακάκη.

Ήταν μια συγκυρία αγώνων που οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να βρίσκονται κοντά στη Βέροια, αλλά τελικά είναι κοντά στην πεντάδα και αν χθες είχε τον κόσμο του θα μπορούσε να παίξει στα ίσα για τη 2η θέση. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι στο DNA της ομάδας να μεμψιμοιρεί ή πολύ χειρότερα να τα ρίχνει στην τύχη. Άλλωστε, σε αυτούς τους αγώνες ο Ατρόμητος την είχε όποτε τη χρειάστηκε.

Ήρθε ο καιρός, λοιπόν, να ειπωθούν και οι ανορθογραφίες σε ένα τοπίο που άγγιξε την τελειότητα μέχρι το χθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι γεγονός ότι τόσο καιρό ο Γιώργος Κορακάκης έβγαλε από τη μύγα ξίγκι τόσο με το ρόστερ, όσο και με τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που «στράβωνε».

Tο ρόστερ επί της ουσίας αυξήθηκε από παίκτες που δεν υπολογίζονταν ιδιαίτερα (Φυτανίδης, Κατράνης, Κεϊτά, Στόιτσεφ), παρ’ όλα αυτά στο χθεσινοβραδινό ματς φάνηκε ότι η ομάδα δεν έχει τις απαιτούμενες λύσεις, όταν προκύπτουν δύο απουσίες. Βασιλείου και Λε Ταλέκ τέθηκαν εκτός μάχης πριν και κατά τη διάρκεια του ματς, σε μία κατάσταση που στο ποδόσφαιρο δεν είναι σπάνια.

Αυτό ίσως που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί είναι το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα τόσο του Μίλος Στόιτσεφ, που το τελευταίο του καλό ματς ήταν με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο ενώ του Κεϊτά ήταν το πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό. Χθες ο Γιώργος Κορακάκης έψαχνε, αλλά δεν έβρισκε λύσεις στην άκρη του πάγκου του που θα του προσφέρουν δημιουργικά το κάτι παραπάνω και όπως πολύ σωστά είπε και ο ίδιος, αυτό που τον ανησυχεί είναι η αδυναμία της ομάδας να φτιάξει έστω και μία σοβαρή τελική σε όλη τη διάρκεια του β’ 45λέπτου.

Εύλογα, λοιπόν, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα «ενίσχυση και μεταγραφές», καθώς είναι ένα κομμάτι που άμεσοι ανταγωνιστές του Ατρόμητου θα επενδύσουν τον Ιανουάριο και οι Περιστεριώτες δεν πρέπει να μείνουν πίσω. Ακόμα και μία μεταγραφή να γίνει, πρέπει να είναι μια προσθήκη που πραγματικά θα προσθέσει στοιχεία ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, με τον στόχο να είναι η διάσπαση των κλειστών αμυνών.

Φάνηκε, άλλωστε, ότι όποια ομάδα και να αγωνίζεται στο Περιστέρι θα παίζει άμυνα στο μισό γήπεδο. Αυτό θα γίνει και στο δεύτερο μισό της σεζόν, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι τα περισσότερα ματς θα είναι εντός έδρας με ΑΕΛ, Ηρακλή, Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιά.

Το εύκολο γκολ κόντρα σε ομάδες που αμύνονται μαζικά είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι Περιστεριώτες από την περσινή περίοδο και εκεί πρέπει να επενδύσει. Με τις φετινές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει πολυτέλεια στον Ατρόμητο να περιμένει τα «φεγγάρια» του κάθε παίκτη ειδικότερα αν θέλει πράγματι τη «χρυσή» 5η θέση.

Η έλευση του Κορακάκη σίγουρα βοήθησε την ομάδα και μάλιστα πολύ περισσότερο του αναμενομένου. Τον Ιανουάριο είναι η σειρά της διοίκησης να βοηθήσει τον προπονητή της ομάδας, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αποφασίσει να επενδύσει στο πρόσωπό του και μάλιστα δείχνει κι ο ίδιος ότι αξίζει αμέριστη στήριξη να δουλέψει με ένα γεμάτο οπλοστάσιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment