PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Όπου φύγει – φύγει οι Περιστεριώτες


Φεύγουν οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου από το Περιστέρι, παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα εδώ και χρόνια, κάποιοι βρήκαν τρόπο να εγκαταλείψουν την πόλη, έστω για λίγες ημέρες και να βρεθούν σε τουριστικούς προορισμούς ή ακόμα στους τόπους καταγωγής τους.

Οι τυχεροί της υπόθεσης, εκτός βεβαίως από αυτούς που κατάφεραν να αποδράσουν από το Περιστέρι, είναι βεβαίως και όσοι έμειναν πίσω, αφού απολαμβάνουν την πόλη χωρίς τη φασαρία και το θόρυβο του υπόλοιπου χρόνου.

Σ’ αυτό, εξάλλου, έχει συμβάλει και ο καιρός αφού η ανυπόφορη ζέστη των προηγούμενων ημερών έχει υποχωρήσει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες δεν παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Η Αυγουστιάτικη έξοδος, λοιπόν, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τους οδικούς άξονες και από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, ενόψει της εξόδου των αδειούχων για τον Δεκαπενταύγουστο.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Εκτός των μέτρων, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θέτει σε εφαρμογή η Τροχαία στις Εθνικές Οδούς, όπου θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Την ίδια στιγμή, ουρές καταγράφονται το Σάββατο στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου οι εκδρομείς για το Δεκαπενταύγουστο.

Πολλοί ενόψει του Δεκαπενταύγουστου επιλέγουν την Τήνο και την Πάρο.

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες η πληρότητα στα νησιά αλλά και σε παραθαλάσσιους προορισμούς της χώρας ξεπερνούν το 90%.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το Κεντρικό και το Βορειοανατατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές κατά τόπους 8 με 9. Καλό είναι λοιπόν να ενημερώνονται όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment