PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Οπλοστάσιο» στο κελί του Βλαστού – Σύλληψη 2 δραπετών


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται δύο από τους έντεκα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των υπολοίπων εννέα.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται δύο από τους έντεκα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των υπολοίπων εννέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις από αυτούς έχουν εγκλωβισθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, «από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα» που απεικονίζονται σε φωτογραφίες τις οποίες δημοσιοποιήσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, «χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους».

Επίσης, δημοσιοποίηθηκαν φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες».

Παράλληλα, όπως τονίζεται «στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Παναγιώτη Βλαστού βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια».

Την ίδια στιγμή, με έγγραφό του πριν από δύο ήμερες το υπουργείο Δικαιοσύνης, προς όλες τις φυλακές της χώρας, ενημερώνει ότι υπήρχαν πληροφορίες από κρατουμένους για έκνομες ενέργειες το τριήμερο και ζητούσε αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Μετά την χθεσινοβραδινή απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες και τα ρεπό των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κάτι που δείχνει πως το υπουργείο βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment