PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Προειδοποιήσεις για την παγκόσμια οικονομία


Την προσοχή της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας εφιστά η επικεφαλής oικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Κάθριν Μαν, στο περιθώριο της παρουσίασης της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης του Οργανισμού.

«Η παγκόσμια οικονομία παραμένει αδύναμη και ευάλωτη σε τυχόν προκλήσεις» αναφέρει ενδεικτικά και καλεί τις εθνικές κυβερνήσεις να λάβουν «επείγοντα μέτρα».

«Για όσο μεγαλύτερο διάστημα, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανατροπή των αρνητικών επιπτώσεων» τονίζει παράλληλα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Οργανισμού, η ανάπτυξη στις 34 χώρες – μέλη θα διαμορφωθεί στο 1,8% φέτος και στο 2,1% το 2017, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για ανάπτυξη 2,2% και 2,3% αντίστοιχα.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,6% το 2016 και κατά 1,7% το 2017, έναντι των εκτιμήσεων 1,3% και 1,7% αντίστοιχα.

Σχετικά με το Brexit, κάνει λόγο για «σημαντικό κίνδυνο», ο οποίος θα έχει ουσιώδεις επιπτώσεις για τη Βρετανία, την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο. «Εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ε.Ε., θα πληγεί η οικονομική ανάπτυξη και θα υπάρξουν αναταράξεις στις διεθνείς αγορές» προειδοποιεί μεταξύ άλλων, ο ΟΟΣΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment