PeristeriNews.gr
Απόψεις

Ομιλία Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννας Νταλάρα


Στην ημερίδα με θέμα «Δυτική Αθήνα – Τι ανάπτυξη θέλουμε», που διοργανώθηκε από Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτ. Αθήνας (ΑΣΔΑ)

Κατά την ομιλία της, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Νταλάρα στην ημερίδα με θέμα «Δυτική Αθήνα – Τι ανάπτυξη θέλουμε», που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), τόνισε τα εξής:

“Θα ήθελα κατ’ αρχήν να αναφερθώ στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Σύνδεσμός σας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής αυτής του Λεκανοπεδίου. Για να σας δώσω το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, θα ανατρέξω σε μία δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Πρέπει να λήξει το ιδιότυπο Απαρτχάιντ που έχει επιβληθεί στη Δυτική Αθήνα» είχε πει ο κ. Παπανδρέου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι πρωτοβουλίες μας. Η Δυτική Αθήνα δεν μπορεί πλέον να αποτελεί την πίσω αυλή της Αττικής, όπου συγκεντρώνονται όλες οι οχλούσες δραστηριότητες.

Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να στερούνται της ποιότητας ζωής που διαθέτουν κάτοικοι άλλων πόλεων. Οι δήμοι, που αποτελούν τον ΑΣΔΑ, έχουν όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσουν ένα αναπτυξιακό περιβάλλον, αρκεί να τους το επιτρέψουμε και να τους δώσουμε τα εφόδια εκείνα που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Γνωρίζουμε βέβαια όλοι ότι η χώρα βιώνει μία από τις σκληρότερες και βαθύτερες οικονομικές κρίσεις. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες δεν πρέπει η κρίση να αποτελέσει τροχοπέδη σε όποιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Απαιτείται να τη μετατρέψουμε σε ευκαιρία ώστε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες για τη μελλοντική αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με ευρύτερα προγράμματα, αλλά και με μικρές πλην όμως σημαντικές ενέργειες. Κατανοούμε πως μείζον πρόβλημα στις μέρες μας είναι η ανεργία, που ειδικά στη Δυτική Αθήνα κινείται σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχει ήδη η πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει η κατάρτιση ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Δυτική Αθήνα για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ή η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της πράσινης ανάπτυξης.

Πέραν αυτού, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του υπουργείου Εργασίας και των αρμοδιοτήτων μου μέσω της Νέας Γενιάς προωθούμε ενέργειες για τα προβλήματα, που ανακύπτουν, με πρώτο την ανεργία. Στο πλαίσιο μίας αναπτυξιακής προοπτικής, πρωταρχικό στοιχείο είναι και η αποκατάσταση του κλίματος ασφάλειας στις γειτονιές.

Ως κυβέρνηση λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ σε ότι αφορά το θέμα των μεταναστών υλοποιούμε πολιτικές ένταξης των νομίμως διαμενόντων στη χώρα και προχωράμε σε μία ευρεία καταγραφή των παρανόμων ώστε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα. Οφείλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε πως η Δυτική Αθήνα έχει προσφέρει σημαντικά στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Χρόνια τώρα φιλοξενεί τον μοναδικό χώρο που λειτουργεί στο Λεκανοπέδιο. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να ανακουφιστεί. Προωθούμε την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού και διαμορφώνουμε υποδομές για την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας των απορριμμάτων. Παράλληλα, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με απλές δράσεις όπως είναι για παράδειγμα η καλύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων πολιτισμού, που πραγματοποιούμε στην Εργατική Εστία, αλλά και την προώθηση έργων για αστικές αναπλάσεις.

Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε πως η ανάπτυξη δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται επίπονη δουλειά και συνεχής εγρήγορση προκειμένου να λαμβάνονται έγκαιρα οι κατάλληλες αποφάσεις. Εκ μέρους της κυβέρνησης σας δηλώνω όμως ότι θα μας βρείτε στο πλευρό σας στις όποιες προσπάθειες σας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment