PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ομιλία του Κ. Λαλένη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου


Το “παρών” έδωσαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η Υφυπουργός Εργασίας Α. Νταλάρα, οι Βουλευτές Β. Παπανδρέου Λ. Μίχος, Χρ. Πρωτόπαππας, Απ. Κακλαμάνης, Γ. Γείτονας, ενώ στον αγιασμό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και προλόγισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης

Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες, Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω μπροστά στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο. Απόψε ως υποψήφιος δήμαρχος, και σύντομα ως δήμαρχος Περιστερίου. Όχι γιατί το λεω εγώ αλλά γιατί το λετε εσείς με την αποψινή σας παρουσία.

Γιατί αυτά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε. Όλα τα στελέχη της παράταξής μας, μεταφέρουν μηνύματα αισιοδοξίας. Σας καλωσορίζω μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, που εμείς εξασφαλίσαμε τo κονδύλι για την κατασκευή του. Ο απερχόμενος δήμαρχος το οικειοποιήθηκε και το παρουσίασε ως δικό του έργο, όπως πολλά έργα άλλων φορέων. Και ενώ είχε το κονδύλι, των 9.300.000 ευρώ της δημοπράτησης του έργου, ξεπέρασε τον οικονομικό προϋπολογισμό και δανείστηκε για να το ολοκληρώσει. Το κόστος έφτασε τα 15.000.000 ευρώ.

Το εγκαινίασε πριν από 4 χρόνια, χωρίς υπηρεσίες, και τελικά φόρτωσε τους Περιστεριώτες 600.000 ευρώ για τη φιέστα. Στην εκδήλωση εγκαινίων μοίραζε και κλειδιά στους καλεσμένους του. Στις 7 του Νοέμβρη οι Περιστεριώτες θα του δώσουμε το κλειδί της εξόδου. Στις 7 του Νοέμβρη κλείνουμε την πόρτα στο παρελθόν. Αφήνουμε πίσω μας το περιτύλιγμα της πολιτικής και κοιτάμε την ουσία. Κοιτάμε μπροστά.

Κοιτάμε κατάματα τα προβλήματα. Κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες. Δεν κρύβουμε το πρόσωπο μας όπως κάνει ο απερχόμενος δήμαρχος στα φυλλάδιά του. Εκτός από το πρόσωπό του κρύβει και ότι είναι ο εκλεκτός της ΝΔ και παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος. Μόλις χθες στην ΕΤ1 εκνευρίστηκε και έχασε την ψυχραιμία του όταν το αποκάλυψα. Και τον ρωτώ: Γιατί κ. Παχατουρίδη πτύεται κατά πρόσωπο τους οπαδούς του κόμματός σας;

Γιατί απαξιώνεται ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού; Γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη των Περιστεριωτών; Εμείς δεν κρυβόμαστε από τον Περιστεριώτικο λαό. Στις 7 του Νοέμβρη, αφήνουμε πίσω μας τις ζημιογόνες πολιτικές και τα πειράματα που μας χρέωσαν 95.000.000 ευρώ. Φίλες και φίλοι Ο απερχόμενος δήμαρχος, δανείστηκε όσα δεν δανείστηκαν 2 δήμαρχοι για 20 χρόνια. Απογοήτευσε ακόμη και τους υποστηρικτές του. Αύξησε 40% τα δημοτικά τέλη στην οκταετία. Το 1/3 του λογαριασμού της ΔΕΗ πηγαίνει στο δήμο. Το Περιστέρι βρίσκεται σήμερα στην 3η θέση της λίστας με τους πιο χρεωμένους δήμους της χώρας. Αυτά είναι επίσημα στοιχεία, δεν είναι τα λέμε εμείς. Αυτό είναι το έργο του απερχόμενου δημάρχου.

Χρέη – δάνεια – σπατάλες. Το πράσινο σπίτι, μια λυόμενη κατασκευή 40τ.μ στοίχισε στους Περιστεριώτες 160.000 ευρώ, δηλαδή όσο ένα διαμέρισμα. Μόλις προχθές, ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος, Γιώργος Ζορμπάς, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, είπε για έλλειψη διαφάνειας στις συναλλαγές στους δήμους μέσω των προμηθειών. Άραγε ο κ. Ζορμπάς κάνει αντιπολίτευση στο δήμαρχο Περιστερίου; Δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε τα επίσημα στοιχεία. Επέβαλε τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, επιβαρύνοντας τα νέα ζευγάρια, τις μονογονεϊκές οικογένειες. Επέβαλε αντίτιμο στα ροφήματα στα ΚΑΠΗ αλλά με δική μας παρέμβαση το απέσυρε.

Έκοψε δέντρα και φύτεψε σιδερένιους στύλους και φωτολούλουδα. Δεσμεύτηκε για τρία υπόγεια γκαράζ έως τον Νοέμβριο του 2007. Του υπενθυμίζουμε ότι έχουμε Οκτώβριο του 2010 και ακόμη περιμένουμε. Υποσχέθηκε επέκταση των διοικητικών ορίων της πόλης και διάνοιξη περιφερειακής οδού από Τεμπών μέχρι Χαϊδάρι Η μόνη διάνοιξη που έκανε είναι αυτή της λεωφόρου αναξιοπιστίας και κακοδιαχείρισης. Τον είδαμε με γαλότσες στην Τσαλαβούτα να υπόσχεται αντιπλημμυρικά έργα. Μετά από 8 χρόνια οι κάτοικοι τον περιμένουν για να του κάνουν δώρο ακόμη ένα ζευγάρι γαλότσες.

Θα τις χρειαστεί, γιατί αντιπλημμυρικά έργα δεν έκανε ποτέ. Τον είδαμε πολλές φορές στα κανάλια. Αλλά μόνο για χορούς. Γιατί ο κ. Παχατουρίδης είναι μπροστά στα κανάλια αλλά πίσω από τα προβλήματα. Αυτό που δεν έδειξε στα κανάλια είναι το δικό του έργο. Αυτό που ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κάνει. Και από αυτό το βήμα καλώ, προσκαλώ και προκαλώ τον κ. Παχατουρίδη να μας δείξει το δικό του έργο και να το κοστολογήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων, την οποία ας την υποδείξει ο ίδιος. Αλλιώς πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον Περιστεριώτικο λαό και να απολογηθεί στους «πολίτες της καρδιάς του» για τα… υπεύθυνα και ανθρώπινα χρέη που
φόρτωσε στις πλάτες τους. Σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος μιλά για ανθρωπιά και για απρόσμενη κρίση.

Γνωρίζει όμως καλά, ότι είναι συνδιαμορφωτής των συνθηκών που οδήγησαν τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης. Είναι ο δήμαρχος του μνημονίου. Οι Παχατουρίδηδες σε όλη την Ελλάδα έφεραν το μνημόνιο στη χώρα. Την ώρα μάλιστα, που η Τρόικα ζητά στοιχεία για τα χρέη των δήμων, ο απερχόμενος δήμαρχος προσποιείται ότι «πέφτει από τα σύννεφα» γιατί δεν περίμενε την κρίση. Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του όταν ακούει για την κρίση. Θα του ταίριαζε καλύτερα το Νίπτω τας χείρας μου, γιατί επί 8 χρόνια συμπεριφέρεται σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Οι Περιστεριώτες όμως τον έμαθαν πια. Και το νέο του σύνθημα «υπεύθυνα και ανθρώπινα» αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι είναι κενός λόγος. Είναι πια γνωστό ότι διοίκησε ανεύθυνα, χωρίς κοινωνική ευαισθησία.

Τόση είναι η κοινωνική του ευαισθησία, που επέδωσε το επίδομα στους άπορους μπροστά στα κανάλια εξευτελίζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ένα επίδομα που εγώ θέσπισα από το 1999 και το οποίο επέδιδα στους δικαιούχους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας σεβόμενος την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τα πεπραγμένα του, το μαρτυρούν. Φίλες και φίλοι Δεν μας ταιριάζει τέτοια διοίκηση.

Οι δρόμοι που ακολούθησε ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έκαναν την πόλη μας πιο ανθρώπινη, την καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Η χώρα μας, η πόλη μας, η γειτονιά μας, περνάνε δύσκολες μέρες. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Το βλέπω στα μάτια των συμπολιτών μας κάθε μέρα. Βλέπω την αβεβαιότητα, την αμφιβολία, την αμφισβήτηση. Στην αγωνία των συμπολιτών μας απαντούμε με ουσιαστικές προτάσεις. Απαντούμε με πράξεις. Με ρεαλισμό. Τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί. Ισχυριζόμαστε όμως, και το αποδεικνύουμε καθημερινά, ότι προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο. Δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μάγοι. Αποδεικνύουμε όμως, ότι είμαστε συνεχώς κοντά στους πολίτες. Αποδεικνύουμε πως έχουμε το σχέδιο για να κάνουμε το Περιστέρι ευρωπαϊκή πόλη.

Πόλη με ευαισθησίες, που σέβεται τον πολίτη και τις ανάγκες του. Πόλη ανοιχτή, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής. Μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία, λέμε πως μπορούμε να δώσουμε λύσεις χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, και την πόλη, εγώ προτάσσω τον άνθρωπο. Θα επικεντρώσω την πολιτική μου στην ανακούφιση των δημοτών. Το πάρτι των ημετέρων τελείωσε. Δεσμεύομαι για διαφάνεια, για δημοκρατία για αποτελεσματικότητα. Δεσμεύομαι για υπηρεσίες σύγχρονες και αξιοκρατικές. Δεσμεύομαι για μια νέα δημοτική συνεργασία – για ενότητα. Το ζητώ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση του επικεφαλής της παράταξής μας.

Δεσμεύομαι ότι και ως δήμαρχος την επομένη των εκλογών, θα ζητήσω αυτή τη συνεργασία. Στις βαθιές τομές που οραματίζομαι να προωθήσω, θέλω και επιδιώκω τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης, όλων των ενεργών πολιτών που πιστεύουν στην ανάγκη των αλλαγών. Προωθούμε άμεσα σειρά μέτρων για την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Υλοποιούμε άμεσα την κάρτα δημότη, με την οποία θα ωφεληθούν τα καταστήματα και οι πολίτες. Καταργούμε τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Προωθούμε άμεσα προγράμματα για την ανεργία. Προωθούμε προγράμματα για τη στήριξη της οικογένειας και για τα άτομα με ειδικές ικανότητες. Το σπίτι της εργαζόμενης γυναίκας θα είναι για την εργαζόμενη γυναίκα και όχι για να στεγάζει τους επιθεωρητές του κ. Παχατουρίδη. Το ΚΥΒΕ το οποίο εμείς θεσπίσαμε για τη στήριξη των βιοτεχνικών επιχειρήσεων και το οποίο ο κ. Παχατουρίδης το μετέτρεψε στις βερσσαλίες του. Εμείς θα το αποδώσουμε στους βιοτέχνες Δίνουμε λύση στο κυκλοφοριακό με συνολικό επανασχεδιασμό. Κάνουμε την πόλη μας φιλική για κατοίκους και επισκέπτες. Λέμε ναι στην πράσινη ανάπτυξη Προχωρούμε σε αναπλάσεις χώρων με προγραμματισμό. Θέλουμε πράσινο παντού, σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Προωθούμε την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας καθαριότητας.

Παίρνουμε πρωτοβουλία για τα σχολεία. Θέλουμε περιβαλλοντικά ανασχεδιασμένο σχολείο – κυψέλη πολιτισμού, ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες της. Δημιουργούμε θεσμούς συμμετοχής και αυτοέκφρασης για τη νεολαία. Λένε κάποιοι ότι το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που έρχονται. Εγώ, λεω ότι το μέλλον ανήκει σε όλους. Δεσμεύομαι όμως ότι θα παραδώσω τα κλειδιά της πόλης στη νέα γενιά. Η νεολαία είναι το παρόν και το μέλλον. Επενδύουμε στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον. Δεσμε
υόμαστε για νέες υποδομές και προγράμματα μαζικού και σωματειακού αθλητισμού. Δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργία και πρωτοπορία, με ανάπτυξη πολυδύναμων πολιτιστικών κέντρων στα πλαίσια των Διαμερισμάτων. Δεσμευόμαστε για ίδρυση νέων ΚΑΠΗ και διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών. Προωθούμε θεσμικές παρεμβάσεις, για την ασφάλεια των πολιτών. Ιδρύουμε το γραφείο του πολίτη, όπου θα συγκεντρώνονται τα αιτήματα και οι καταγγελίες των δημοτών.

Στόχος, η άμεση παρέμβαση για προβλήματα της καθημερινότητας. Το γραφείο του πολίτη θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του δημάρχου. Και από αυτό το βήμα, σας υπόσχομαι ότι ως δήμαρχος θα είμαι δίπλα στους πολίτες και στις ανάγκες τους. Φίλες και φίλοι, Δεν κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα. Δεν δειλιάζουμε, επικαλούμενοι τη δήθεν απρόσμενη κρίση Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Έχουμε τις λύσεις. Θα ξαναπάμε το Περιστέρι ψηλά Όλοι μαζί, για όλους εμάς. Όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις. Θέλουμε το Περιστέρι πρωταγωνιστή. Και θα το κάνουμε πρωταγωνιστή. Θέλουμε το Περιστέρι ψηλά. Και θα το πάμε ψηλά. Στις 7 του Νοέμβρη αλλάζουμε διοίκηση. Στις 7 του Νοέμβρη γυρίζουμε σελίδα. Στις 7 του Νοέμβρη ψηφίζουμε αξιοπιστία και διαφάνεια. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Καλή δύναμη σε όλους. Καλή δύναμη στον αγώνα Πάμε για τη νίκη Πάμε

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment