PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ομάδα Γονέων στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Ομάδας Γονέων στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, από το Οδοιπορικό.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», στην προσπάθειά του να ενισχύσει και να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο έργο τους, πραγματοποίησε Ομάδα Γονέων της Β’ Τάξης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, στο χώρο του σχολείου τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο 2014.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) συναντήσεις διάρκειας δύο (2) ωρών η κάθε μία. Στόχος της Ομάδας ήταν η ενδυνάμωση του γονέων στον απαιτητικό τους ρόλο, μέσα από συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις.

Η θεματολογία των συναντήσεων ήταν ποικίλη, καλύπτοντας τομείς όπως επικοινωνία και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση αυτοεκτίμησης, συγκρούσεις στην οικογένεια: πρόληψη και επίλυση.

Την Ομάδα Γονέων συντόνισε η κα Κέλλυ Σταυροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας, MSc, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού.

Η ανταπόκριση των γονέων ήταν μεγάλη. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους αλλά και να δουν τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας της οικογένειας τους.

Η Πρόεδρος του Οδοιπορικού, κα Ουρανία Ν. Σαγιάκου, ενημερώνει ότι το «Οδοιπορικό» ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των γονέων θα πραγματοποιήσει νέες ομάδες σε σχολεία καθώς και στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Για πληροφορίες: ¨Οδοιπορικό¨ τηλ. 210-5786888, Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-15.00 και στο email: kp.odiporiko@yahoo.gr – Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου: κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment