PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ομάδα εργασίας για τον τερματισμό λειτουργίας των ΚΥΤ σε Μόρια, Βαθύ και ΒΙΑΛ


Επιστολή σε όλους τους συναρμόδιους για συμμετοχή σε ομάδα εργασίας για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, το Βαθύ και τη ΒΙΑΛ απέστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η ομάδα εργασίας αναμένεται να ορίσει τις διαδικασίες κλεισίματος των χώρων, εκκένωσής τους από τους διαμένοντες, καθαρισμού και αναμόρφωσης των εκτάσεων, ώστε να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Η ομάδα εργασίας θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Μάρτιο και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της έως τα τέλη Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία που είχε τεθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης προς τις τοπικές αρχές προκειμένου να υποδείξουν χώρους για τη δημιουργία κλειστών κέντρων εξέπνευσε χωρίς να υπάρξουν αποτελέσματα. Η κυβέρνηση εξέφρασε χθες την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει τον σχεδιασμό της, εκκινώντας άμεσα τα έργα για την κατασκευή κλειστών δομών. «Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν» διαμήνυσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα».

Από την πλευρά τους οι νησιώτες εντείνουν τις κινητοποιήσεις για το «μπλοκάρισμα» των κυβερνητικών σχεδίων συγκροτώντας μεταξύ άλλων ομάδες περιφρούρησης στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί για τη δημιουργία κλειστών δομών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment