PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολονυχτία έχει απόψε η Βαρβάκειος Αγορά


Ολονυχτία έχει απόψε η Βαρβάκειος Αγορά, η οποία θα ανοίξει γύρω στις 22:00 και θα μείνει ανοικτή έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ώστε να προμηθευτούν οι καταναλωτές τα απαραίτητα εδέσματα για τα Κούλουμα.

Αύροι οι φούρνοι θα είναι ανοικτοί για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, ενώ και οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι φθηνότερο κατά 2,4% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), καθώς οι καταναλωτές θα δαπανήσουν 77,9 ευρώ για να αγοράσουν τα παραδοσιακά νηστήσιμα είδη, ενώ πέρυσι είχαν πληρώσει 79,8 ευρώ.

Φθηνότερες τιμές καταγράφονται στα κατεψυγμένα θαλασσινά, ενώ ακριβότερα κοστίζουν φέτος ο ταραμάς και η λαγάνα. Τη μείωση στις τιμές των θαλασσινών, κυρίως των κατεψυγμένων, καταγράφει η ερευνά τιμών του Ινστιτούτου Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Ειδικότερα από τις δειγματοληπτικές έρευνες στις ιχθυαγορές, προκύπτει μεσοσταθμική πτωτική πορεία των τιμών στα θαλασσινά, κυρίως των κατεψυγμένων, της τάξεως του 2,7%.

Στα υπόλοιπα προϊόντα που συνθέτουν το σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν αυξομειώσεις των τιμών, με καταγεγραμμένες υποχωρήσεις και ανοδικές τάσεις, με συνέπεια η μεσοσταθμική μείωση του συνολικού κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού να κυμαίνεται στο 2,4%.

Αναλυτικά: τα φρέσκα καλαμάρια πωλούνται από 8 έως 18 ευρώ το κιλό, δηλαδή στην ίδια τιμή με πέρυσι, ενώ τα κατεψυγμένα καλαμάρια πωλούνται από 4 εώς 7 ευρώ το κιλό, παρουσιάζοντας πτώση σε σχέση με πέρσι της τάξης του 8,3%. Το φρέσκο χταπόδι θα το βρείτε από 9,8 έως και 13,8 ευρώ το κιλό και το κατεψυγμένο από 5 έως και 10 ευρώ το κιλό, 6,3% φθηνότερα από πέρσι. Οι τιμές για τα μύδια κυμαίνονται από 2,8 έως και 3 ευρώ το κιλό, όπως και πέρσι, και για κατεψυγμένες γαρίδες από 8 έως και 20 ευρώ το κιλό, και είναι κατά 3,4% χαμηλότερες από πέρσι.

Ακριβότερα, ωστόσο, κοστίζει ο ταραμάς και η λαγάνα, με την τιμή του φθηνού τάραμα να κυμαίνεται από 5,5 έως και 6,4 ευρώ το κιλό, αυξημένη κατά 8,2%, και της λαγάνας από 2,7 έως και 3 ευρώ το τεμάχιο, και είναι ακριβότερη κατά 1,8% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment