PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Χωρίς απρόoπτα ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια.

Παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων (το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διευκρινίσει πάντως πως η απόφαση της ΕΛΑΣ δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση), εκατοντάδες διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΔΠΤΕ, ΑΔΕΔΥ και ενώσεις γονέων, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κινήθηκαν προς το Σύνταγμα.

Προσωρινά η κυκλοφορία διακόπηκε σε Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Β. Σοφίας, ενώ εκτροπή έγινε στην Ακαδημίας, στο ύψος της οδού Κανάρη. Ωστόσο, σταδιακά η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Με αφορμή τα σημερινά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στη Βουλή σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για το μέτρο της απαγόρευσης που ισχύει για συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, λόγω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, και υποστήριξε πως φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές και γονείς ακυρώνουν με τη σημερινή διαδφήλωσή τους στην πράξη τις προσχηματικές απαγορεύσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment