PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε το δίωρο γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν


Περίπου δύο ώρες διήρηκησε το γεύμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στη Κωνσταντινούπολη.

Το σημερινό τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν, το τέταρτο των δύο ηγετών σε τρία χρόνια, πραγματοποιείται εν μέσω των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε χαλαρό κλίμα που σηματοδοτήθηκε και από την ενδυμασία τους καθώς κανένας τους δεν φορούσε γραβάτα.

Μάλιστα το σχολίασαν και οι δύο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι «η πιο χαλαρή ενδυμασία προσφέρεται για πιο ουσιαστικές συζητήσεις».

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησε με την επισήμανση του Ελληνα πρωθυπουργού πως θα έχουν πάρα πολλά να συζητήσουν με όσα γίνονται στην περιοχή, λέγοντας πως θα τα συζητήσουν όλα.

Τέλος αφού κάθισαν στο τραπέζι και πριν απομακρυνθούν οι κάμερες είχαν ένα διάλογο για το τι θα πιουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει πως το νερό είναι μια χαρά, αλλά πως θα έπινε ευχαρίστως και τσάι, αν αυτό έκανε και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο διάλογος των δύο ηγετών:

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Είδατε ότι δεν θα είναι και πολύ επίσημα σήμερα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είναι καλύτερα έτσι;

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Να είμαστε άνετα. Παρατήρησα προηγουμένως ότι σε διάφορες συναντήσεις σας, έχετε και δεύτερη ενδυμασία, πιο σπορτίφ.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Το κάνω πάντα. Και νομίζω ότι προσφέρεται για πιο ουσιαστικές συζητήσεις η χαλαρή ενδυμασία..Και εσείς όμως ντύνεστε σπορ έχω παρατηρήσει.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Προτιμώ την πιο χαλαρή ενδυμασία, κυρίως το Σαββατοκύριακο. Θέλετε να πιείτε κάτι πριν; Καφέ, τσάι;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Το νεράκι είναι μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ. Εκτός εάν πάρετε και εσείς ένα τσάι, οπότε θα πάρω και εγώ.

Ο πρωθυπουργός προηγουμένως παρέστη στη Θεία Λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ενώ στις 16:15 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment