PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το παρών στο αγροτικό συλλαλητήριο έδωσαν πάνω από 8.000 άτομα. Οι αγρότες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους όλο το βράδυ και η αναχώρησή τους θα ξεκινήσει αύριο περίπου στις 11 το πρωί.

«Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας» ήταν ένα από τα συνθήματα των αγροτών στο Σύνταγμα, στους οποίους έσπευσαν να συμπαρασταθούν απλοί πολίτες αλλά και φοιτητές και φορείς από άλλους κλάδους.

Στο συλλαλητήριο το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγο, συμμετείχαν περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ενώ αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία. Οι αγρότες ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Επίσης οι αγρότες ζήτησαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν. Σημείωσαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Σε ό,τι αφορά στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων είπαν ότι θα πρέπει να μπει ένα «τέλος» στα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα που εργάζονται από τρίτες χώρες. «Φέτος που το ζωικό κεφάλαιο μειώθηκε, που βρέθηκε το γάλα και μάλιστα μειώθηκε και η τιμή που πληρώθηκε ο κτηνοτρόφος;» αναρωτήθηκαν.

Την Πέμπτη κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα των αγροτών, όπου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό και εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι ωστόσο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment