• Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Ολοκληρώθηκε συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Peristeri News
Νοέμβριος30/ 2019

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων στη Βουλή.

Νωρίτερα η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με χαιρετισμό του Ολιβιέ Ματό, γενικού γραμμαέτα του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο οποίος εξέφρασε την ταξική αλληλεγγύη και τη στήριξη των εργαζομένων του νομού και της πόλης της Μασσαλίας.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, ο οποίος τόνισε ότι η πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα θα υποχρεωθεί με δήθεν «ελεύθερη επιλογή» σε συντάξεις φιλοδωρήματα και πλημμελή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα αναγκαστούν να στραφούν «προς τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών».

«Δίνουμε τις μάχες μαζί με τα παιδιά μας για να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές, υπογράμμισε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών οργανώσεων», ο Δήμος Κουμπούρης, προαναγγέλοντας τη διεξαγωγή πανελλαδικού συλλαλητηρίου συνταξιούχων, στις 14 Δεκεμβρίου, με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωση Δ. Κουτσούμπα

«Καμμιά ανοχή να μην δείξει ο λαός μας στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Η ασφάλιση, η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία δεν είναι ατομική υπόθεση του καθενός και της καθεμιάς. Είναι κοινωνικά δικαιώματα. Γι αυτό από τώρα χρειάζεται να δυναμώσουν ακόμα παραπέρα οι αγωνιστικές διεργασίες παντού. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς σε κάθε σχολειό, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.