PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Ολοκληρώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα η ενημέρωση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αναφορικά με τα φλέγοντα οικονομικά και θεσμικά θέματα.

Ολοκληρώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα η ενημέρωση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αναφορικά με τα φλέγοντα οικονομικά και θεσμικά θέματα.

Στις 12:30 μ.μ. ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία.

Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν αρχίσει να προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 12:00.

Λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου εισήλθε, τελευταίος, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση, για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος Παπούλιας, ανοίγοντας τη συζήτηση στο Συμβούλιο.

Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα, τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και θα στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Στη σύσκεψη, εκτός του πρωθυπουργού, μετείχαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας.

Η διαδικασία της σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κινήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μόλις πληροφορήθηκε, στο Παρίσι όπου βρισκόταν, την απόφαση του Δ.Ν.Τ. να μην καταβάλει την πέμπτη δόση του δανείου, αν δεν εξασφαλισθούν οι εγγυήσεις που απαιτεί η τρόικα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και θα ζητήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση προκειμένου να συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα θέσει θέμα εκλογών ούτε δημοψηφίσματος ή ανασχηματισμού, ενδεχόμενα πάντως που απασχόλησαν σύσκεψη την οποία είχε χθες με τους επιτελείς του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε από την πλευρά του ότι «λέει «όχι» στους εκβιασμούς», ενώ συνεργάτες του μετέδιδαν δυσφορία για το γεγονός ότι τη σύσκεψη εμφανίστηκε να συγκαλεί με δική του πρωτοβουλία ο κ. Παπούλιας.

Χωρίς καμία συναινετική διάθεση προσήλθαν, τέλος, οι κ. Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας, σε αντίθεση με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ζητεί «συνευθύνη» ή εκλογές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment