PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια – 10 προσαγωγές


Ολοκληρώθηκαν η πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση και το μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 10:00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και άλλα σωματεία του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή ζητώντας μεταξύ άλλων: Θωράκιση της δημόσιας υγείας, αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και προσλήψεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς, το ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν ξεχωριστό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μετά τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ και το μαθητικό συλλαλητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι μικροένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα που είχε εισχωρήσει στους συγκεντρωμένους άρχισε να προκαλεί καταστροφές ενώ έριξε και 2 μολότοφ . Άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές έως τώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment