PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Όλοι έχουμε ψυχολογικά κάθε Δευτέρα !


Εάν το πρωί της Δευτέρας, κάθε Δευτέρας, δεν αισθάνεσαι κανένα ενδιαφέρον για τη δουλειά και είσαι έτοιμος να τσακωθείς με όποιον βρεθεί στο δρόμο σου… μη στενοχωριέσαι. Δεν είσαι μόνος!

Εάν το πρωί της Δευτέρας, κάθε Δευτέρας, δεν αισθάνεσαι κανένα ενδιαφέρον για τη δουλειά και είσαι έτοιμος να τσακωθείς με όποιον βρεθεί στο δρόμο σου… μη στενοχωριέσαι. Δεν είσαι μόνος!

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι αυτό που οι Βρετανοί ονομάζουν «Monday Blues» υπάρχει και είναι μετρήσιμο. Όπως η έρευνα έδειξε, τις Δευτέρες τα πρώτα χαμόγελα έρχονται στα χείλη των υπαλλήλων μετά τις 11.16 το πρωί…

Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι τις Δευτέρες είναι πιο πιθανόν κάποιος να καθυστερήσει στη δουλειά από ότι τις άλλες μέρες, επειδή (οι περισσότεροι) προσπαθούμε να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας μετά το Σαββατοκύριακο. Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι από 45 μέχρι 54 ετών περνούν κατά μέσο όρο 12 λεπτά το πρωί της δευτέρας αναστενάζοντας!

Η έρευνα του καθηγητή ψυχολογίας Alex Gardner προσπάθησε να εντοπίσει τα αίτια πίσω από τη μελαγχολία της Δευτέρας και κατέληξε ότι ενδέχεται να οφείλεται σε βαθιά αρχέγονα φυλετικά ένστικτα. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι πρέπει να ενταχθούν ξανά στη φυλή μετά το Σαββατοκύριακο και χρειάζεται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ο κ. Gardner δήλωσε στην Telegraph ότι «Η δουλειά μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος τις Δευτέρες, επειδή ουσιαστικά είμαστε κάτοικοι των σπηλαίων μέσα σε κουστούμια. Θέλουμε να είμαστε μέρος, κομμάτι της φυλής, να πιούμε μια κούπα τσάι και μετά να δουλέψουμε».

Σύμφωνα με την εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να περιοριστούν τα ψυχολογικά συμπτώματα τις Δευτέρες. Σκεφτείτε λοιπόν να:

1. Δείτε τηλεόραση
2. Κάνετε σεξ
3. Ψωνίσετε μέσω διαδικτύου
4. Αγοράσετε σοκολάτα ή μακιγιαριστείτε (οι κυρίες)
5. Σχεδιάσετε διακοπές

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γνωστός τράπερ στην Κηφισιά

Peristeri News

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Peristeri News

Εντοπίστηκαν μετανάστες σε βραχώδες σημείο της Τήλου

Peristeri News

Leave a Comment